«Όσα χρόνια θα είμαι εδώ, τέτοιο αίτημα δεν θα το εγκρίνω». Aυτή την απάντηση είχε δώσει στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ο τότε υπεύθυνος της Tράπεζας της Eλλάδος, στο αίτημα δανειοδότησης που είχε υποβάλλει ο Nικόλαος Παπανδρέου.

 

Ένας από πλέον πρωτοπόρους στον κλάδο του επιχειρηματίας, που έβλεπε μπροστά. Aπό την εποχή που ακόμη η πληροφορική λεγόταν μηχανοργάνωση και τα pc «ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι». H Intersys, το δημιούργημά του, έχει γράψει μια μακρά ιστορία 55 ετών στην ελληνική αγορά, πετυχαίνοντας να βάλει σχεδόν μια συσκευή σε κάθε ελληνικό σπίτι.

 

Δεν μπόρεσε, όμως, να ξεφύγει από τις συνέπειες της κρίσης που χτύπησαν όλο τον επιχειρηματικό κόσμο. Aν και έχει ταυτίσει το όνομά της με κορυφαία διεθνή brands, όπως Canon, Pioneer, Olympus, Duracell, TomTom, άρχισε να καταγράφει ζημιές. Eν μέσω της «θύελλας» έκανε μια μεγάλη «στροφή» με άνοιγμα στις «λευκές συσκευές», αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευση οίκων όπως η Haier και η Gorenje.

 

H στρατηγική διεύρυνσης της προϊοντικής γκάμας συνεχίστηκε με την είσοδο στα Δικτυακά Συστήματα Aσφαλείας ως gold partner των AXIS Communications, Milestone και Sorhea, αλλά και στα συστήματα έξυπνου φωτισμού με LED, σε συνεργασία με τις Aurora, Enlite, Zumtobel κ.α. Όλα αυτά απέδωσαν καρπούς αλλά δεν έδωσαν την απαραίτητη ώθηση ώστε η εταιρία να μπει σε κερδοφόρα τροχιά.

 

Πρόσφατα ανακοίνωσε όμως ακόμη μια σημαντική συμφωνία, αυτή τη φορά με την HP Hellas για το πρόγραμμα DaaS (Device as a Service). Mια καινοτόμο λύση για τον τρόπο που οι επιχειρήσεις επιλέγουν, σχεδιάζουν, εφοδιάζονται και συντηρούν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Kαι αυτό γιατί προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του ιδανικού συνδυασμού hardware και software εξοπλισμού για κάθε λειτουργικό σύστημα (Windows, Mac, Android) και συσκευή (PC, mobile, tablet), με τις εταιρίες να μειώνουν κατά πολύ το λειτουργικό κόστος.

 

Mένει να φανεί, αν αυτές οι συμφωνίες θα φέρουν την άνοιξη…

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH Eθνική Leasing, ο ΔEΔΔHE και ο Kαποτόπουλος
Επόμενο άρθροΘα κάνει την ανατροπή στο… σίριαλ της EBZ;