Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο Μέγαρο ανακοίνωσε τη νέα δέσμη θετικών μέτρων και φοροελαφρύσεων που εστιάζουν στην στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας.

«Καταθέτουμε σχέδιο για να γίνει η ανάκαμψη της οικονομίας “αισθητή” στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο πρωθυπουργός στο εισαγωγικό του σχόλιο.

Ενώ συνέχισε λέοντας ότι: «Για 3η συνεχόμενη χρονιά η οικονομία έχει θετικό πρόσημο, εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά, υπερβαίνουμε τους στόχους. Ωστόσο μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν έχει ακόμη αισθανθεί τα αποτελέσματα της θετικής πορείας. Υπάρχει ακόμα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει αισθανθεί την έξοδο από τα μνημόνια. Ήρθε η ώρα οι θυσίες του λαού να δικαιωθούν. Όσοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα να γευτούν τους καρπούς των θυσιών τους».

«Όλες μας οι ενέργειες, όλα αυτά τα χρόνια, έγιναν με σχέδιο και πολύ δουλειά. Και αυτό το σχέδιο παρουσιάζουμε σήμερα στον ελληνικό λαό. Το σχέδιό μας για την Ελλάδα των πολλών», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «είχε εσκεμμένα αφήσει τα δημόσια ταμεία απολύτως άδεια» και «είχαν οργανώσει το σχέδιο της οικονομικής ασφυξίας και της παρένθεσης», για να τονίσει πως «όχι μόνο δε πέτυχαν το στόχο τους αλλά εμείς σήμερα 4 χρόνια μετά έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό απόθεμα ρευστότητας».

Επίσης ανέφερε ότι «3,6 δισ. θα διατεθούν για πρόωρη αποπληρωμή ακριβών δανείων του ΔΝΤ για εξοικονόμηση από τόκους. Περίπου 11,5 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για διασφάλιση εξόδου από την κρίση. Έδωσα εντολή και ανοίξαμε έναν ειδικό λογαριασμό όπου θα καταθέσουμε 5,5 δις. ευρώ ως επιπλέον εγγύηση έναντι των  δανειστών μας για τα επόμενα 3 χρόνια.

«Υπάρχει απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για υλοποίηση φιλικού στην ανάπτυξη πακέτου. Εκτιμώ αυτό το πακέτο θα συμβάλει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και δεν θα χρειαστούμε τον λογαριασμό δεσμευμένων χρημάτων. Ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος της επόμενης τριετίας 1% του ΑΕΠ. Διαμορφώνεται ο χώρος για μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι
Επόμενο άρθροΘέλουμε μεγαλύτερη Ευρώπη και καλύτερη Ευρώπη