Συνεχίζεται και σήμερα η μάχη στη Βουλή για την Παιδεία με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίσει «μεγάλο κίνδυνο και απειλεί» για την κοινωνία και την δημοκρατία την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια.

 

«Αυτό που άλλοτε λέγαμε ‘πανεπιστημιακό Άσυλο’ έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε ΄παραβατικό άσυλο’. Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο» ανέφερε στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό.

 

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα πανεπιστήμια από κυψέλες ελεύθερης σκέψης μετατράπηκαν σε ιδιότυπο χώρο λογοκρισίας διά της βίας, ενώ το άσυλο μετατράπηκε σε «άσυλο ανομίας και παραβατικότητας»

 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εγκληματικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια ως βάση για τις δραστηριότητες τους», για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο λαθραίων προϊόντων, αλλά και για «διαβόητες συλλογικότητες που ελέγχουν πολλές πανεπιστημιακές σχολές» οι οποίες έχουν μετατραπεί – όπως είπε – σε «στέκια κουκουλοφόρων».

 

«Αναρωτιέμαι με ποιους είστε; Με τους καθηγητές, τους φοιτητές ή είστε με τις συμμορίες των τραμπούκων και τον υπόκοσμο που έχει διεισδύσει στα πανεπιστήμια;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

 

«Εμείς είμαστε με τον φοιτητή και όχι με τον καταληψία, με τον καθηγητή και όχι με το βαποράκι. Είμαστε με τη νομιμότητα με την κανονικότητα» επισήμανε για να προσθέσει ότι με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση «τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες, εμπόρους ναρκωτικών, από λαθρεμπόρους και τραμπούκους». «Όσοι ασχημονουν θα πεταχθούν έξω και το άσυλο θα καταργηθεί, δεν θα αλλάξει απλά ο νόμος» διαμήνυσε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΖΑ μοιράζει 10.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΚάθεστε στα ίδια έδρανα με ανθρώπους που ως φοιτητές κρατούσαν τσεκούρια