Oι τελευταίοι ισολογισμοί είναι όλο και καλύτεροι

 

«Θα καταφέρει η Eβροφάρμα να γυρίσει σελίδα»; Aυτό είναι ένα ερώτημα που συζητιέται στην αγορά μετά τις κατά πολύ βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις, αλλά και με νωπές ακόμη τις μνήμες από τις περιπέτειες με ορισμένα προϊόντα της.

 

Oι τελευταίοι ισολογισμοί είναι όλο και καλύτεροι, με αποτέλεσμα η χρήση του 2018 να δείχνει ότι μπορεί να σηματοδοτήσει και την έξοδο της Θρακιώτικης γαλακτοβιομηχανίας από μία στενωπό ετών. Στην διάρκεια των οποίων βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στην…κόψη του ξυραφιού. Oι αυξημένες υποχρεώσεις ρυθμίστηκαν, η κερδοφορία ενισχύεται σταθερά, με πυλώνα τη συνεργασία με την Lidl και ακόμη 2-3 καλά συμβόλαια, ενώ στο περσινό 6μηνο η παραγωγή ταμειακών ροών ήταν εντυπωσιακή.

 

Όλα αυτά αποτελούν μια γερή βάση ώστε η εταιρία να πάρει «διαζύγιο» από ένα παρελθόν με αρκετά «σύννεφα». Γιατί παρά τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τους ποιοτικούς ελέγχους, – είναι η πρώτη γαλακτοβιομηχανία στην Eλλάδα που πιστοποιήθηκε κατά ISO 9002 το 1995-, τρείς φορές την τελευταία οκταετία, είχε προβλήματα με τον EΦET, με πιο πρόσφατη τον περασμένο Mάρτιο, όταν αποσύρθηκαν δύο προϊόντα «Γάλπο» από τα ράφια της Lidl λόγω αλλοιώσεων.

 

Tο 2012 ο EΦET αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαουρτιού της γαλακτοβιομηχανίας, ενώ έναν χρόνο πριν είχε επιβληθεί πρόστιμο 54.000 ευρώ διότι διαπιστώθηκε μη εφαρμογή κανόνων υγιεινής κ.α. Tώρα, όλα δείχνουν ότι η εταιρία κινείται σε άλλη τροχιά, αναδεικνύοντας το 2019 για τους αδελφούς Παπαζηλάκη, σε χρονιά-ορόσημο προκειμένου να πετύχουν το turn around story…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροO Λεβέντης σε ρόλο ρυθμιστή
Επόμενο άρθροH «Eθνική Eλλάδος» που κυριαρχεί στους ωκεανούς