Ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης παρείχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε, με πρωτοβουλία του Ρουμάνου Πρέσβη, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισε και πάλι πως επιθυμία του είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα success story.

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ευθέως σε σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν και αφορούσαν την οικονομία, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, την εξωτερική πολιτική και φυσικά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

 

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμόσει εκείνο το μείγμα πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση και θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν από την υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για τα επί μέρους θέματα, ανέφερε τα εξής:

 

Όσον αφορά στην οικονομία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξης του 2%, δεν αρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι αγορές, όπως επίσης και οι πιθανοί επενδυτές, προσβλέπουν σε μια ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας καθώς αναμένουν από την επόμενη κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

 

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή των Πρέσβεων στην ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη-μέλη αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο και δεδομένης της ανοχής που επέδειξαν οι εταίροι μας σε μία κυβέρνηση που το 2015 κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό, αναμένει την κατανόηση τους στην αλλαγή παραμέτρων της συμφωνίας που άλλωστε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Σε κάθε περίπτωση, θεμέλιο των σχέσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της θα πρέπει να είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη.

 

Για όψιμη και υποκριτική επίκληση του κινδύνου της ακροδεξιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας συγκυβερνούσε με τον κ. Καμμένο. Σημείωσε, ακόμη, πως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία. Η σκευωρία της Novartis στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα είναι δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου.

 

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ως Πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειες της. Θα δώσει έμφαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός». Ενώ υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει στην κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η κάλπη των Ευρωεκλογών θα στείλει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι Έλληνες πολίτες έχουν να ψηφίσουν 4 χρόνια και στις ευρωεκλογές θα εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης όσο και τη στήριξη τους στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. «Θα είναι ο πρώτος γύρος για της εθνικές εκλογές που ακολουθούν», σημείωσε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις Πιτσιόρλα με στελέχη Ναυπηγοεπισκευής και Κλωστοϋφαντουργίας
Επόμενο άρθροΠιο «γενναιόδωρη» Πολιτική Προστασία ζητά ο Μίχαλος