Οι αξιωματούχοι της Fed έκριναν στη συνεδρίαση του Απριλίου ότι η υπομονετική στάση που έχουν υιοθετήσει όσον αφορά τα επιτόκια θα είναι κατάλληλη για «κάποιο χρονικό διάστημα», ενώ πολλοί ενστερνίστηκαν την άποψη του προέδρου, Τζερόμ Πάουελ, ότι η βουτιά στον πληθωρισμό είναι προσωρινή.

 

«Τα μέλη της επιτροπής παρατήρησαν ότι η υπομονετική προσέγγιση για τον καθορισμό των μελλοντικών αλλαγών στα επιτόκια θα συνεχίσει να είναι η κατάλληλη για κάποιο διάστημα ακόμα» αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της επιτροπής FOMC της Fed που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου.

 

Τα πρακτικά ενισχύουν το μήνυμα το οποίο έστειλε ο κ. Πάουελ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση, στην οποία ανέφερε ότι το επίπεδο των επιτοκίων είναι κατάλληλο για την ώρα και δεν υπάρχουν ισχυροί λόγοι για μια αύξηση ή μείωσή του.

 

Καταδεικνύουν επίσης ότι οι αξιωματούχοι είχαν αρχίσει να είναι πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας το 2019 πριν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα.

 

«Ένας αριθμός συμμετεχόντων παρατήρησαν ότι ορισμένα από τα ρίσκα και τις αβεβαιότητες που επιβάρυναν τις προοπτικές της οικονομίες νωρίτερα φέτος φαίνεται να έχουν μετριαστεί, μεταξύ των οποίων και αυτές που σχετίζονται με το παγκόσμιο οικονομικό outlook» επισημαίνεται στο κείμενο σύμφωνα με τα πρακτικά.

 

Αρκετοί αξιωματούχοι εκτίμησαν πως η πρόσφατη χαλάρωση στον πληθωρισμό «πιθανότατα είναι προσωρινή».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH Θεσσαλονίκη δίνει μήνυμα νίκης
Επόμενο άρθροΤα σημερινά πρωτοσέλιδα