Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος τόνισε, «Εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο, θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε» επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι «ένα έθνος σε δύο διαφορετικές χώρες».

 

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, καθώς και τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής», που βρίσκεται εν όρμω στο λιμάνι της Λάρνακας, στο πλαίσιο αποστολής του ΟΗΕ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ονομάζεται “Εθνικής Άμυνας” και όχι υπουργός Άμυνας, όπως σε όλα τα κράτη, γιατί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει την ευθύνη για το έθνος».

 

«Έθνος δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της Ελλάδος. Έθνος κοινό, Έθνος ένα, είναι το Έθνος των Ελλήνων, το Έθνος των Κυπρίων. Είμαστε ένα έθνος σε δύο διαφορετικές χώρες. Γι’ αυτό είστε και εσείς εδώ, η Ελληνική Δύναμη Κύπρου, για την προστασία του Έθνους, της Σημαίας, του Εθνοσήμου» σημείωσε.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας, οι Aρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο
Επόμενο άρθρο«Σαφάρι» της οικονομικής αστυνομίας για φοροδιαφυγή και «μαύρη» εργασία