Μοιράσου το άρθρο:

Η αναστροφή του κλίματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να κερδίζει τις επικείμενες εθνικές εκλογές είναι δυνατή,  εκτίμησε η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, για να συμπληρώσει  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μήνυμα της ισχυρής δυσαρέσκειας του λαού με το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Άλλωστε η αντίδραση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν άμεση, προκηρύσσοντας εκλογές. Όπως άμεση είναι και η απάντησή μας, επεσήμανε η κ. Φωτίου, αναφορικά με το πρόγραμμά μας για την ένα τετραετία. Στο χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές θα προσπαθήσουμε να το επικοινωνήσουμε στους πολίτες, με στόχο  να προσελκύσει στην κάλπη και τους αναποφάσιστους και αυτούς που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

“Δυστυχώς δεν αντιληφθήκαμε έγκαιρα τη συσσωρευμένη επιβάρυνση του λαού από τα μνημόνια τα τελευταία εννιά χρόνια, αν και είχαμε ανοιχτές τις κεραίες μας” τόνισε.

Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. και στον αρχηγό της Κυρ. Μητσοτάκη που σταθερά τα τελευταία δυόμισι χρόνια λασπολογεί και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα με τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν.

Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το κόψιμο των συντάξεων που δεν έγινε ποτέ. Επιπλέον επισήμανε ότι και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη βουλή προς ψήφιση μέτρα όπως η μη μείωση του αφορολογήτου η Ν.Δ. αρνείται να έλθει στη βουλή να τα ψηφίσει. “Τη συναίνεση των ευρωπαίων για τη μη μείωση του αφορολογήτου την εξασφαλίσαμε λίγες ημέρες πριν. Πότε να το ανακοινώναμε; Μιλάμε για 1,5 δις” διευκρίνισε.

Επιπλέον εξήγησε ότι ο κ. Μητσοτάκης για να εξασφαλίσει τα 7 δις των φοροελαφρύνσεων ετοιμάζει ένα νέο μνημόνιο. “Οι φιλικοί κύκλοι  του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη λένε ότι μάλλον με όλα αυτά που κάνουμε υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα. Φτιάχνουν κλίμα για να περάσουν κι άλλα μέτρα. Λέει για φοροελαφρύνσεις 7 δις. Αυτό σημαίνει ότι θα μειώσει μισθούς και συντάξεις και επιδόματα το λιγότερο”, τόνισε.

Τέλος επισήμανε ότι η χώρα διαθέτει 31 δις ευρώ μαξιλάρι από τις θυσίες του ελληνικού λαού και δεν είναι δυνατόν αυτό να το  διαχειριστεί ο κ. Μητσοτάκης που “κρύβεται πίσω από μισόλογα και θολούρες και μπαράζ λάσπης και ψευδών ειδήσεων του συμπολιτευόμενου τύπου” επισήμανε.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠ. Σκοτινιώτης: Ανάγκη αναθέρμανσης των σχέσεων με τον Αιγυπτιακό Ελληνισμό
Επόμενο άρθροΠεντακόσιες χιλιάδες ευρώ από τους ΚΑΠ σε δήμους της Μαγνησίας