Για το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19.

«Είναι μια έκνομη δραστηριότητα με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και ανακοίνωσε ότι, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει και νομοθετική πρωτοβουλία για αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ και έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα. «Μιλάμε για ένα πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων, που φαίνεται να έχει πάρει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, από εσκεμμένες ενέργειες συγκεκριμένου ατόμου και εξετάζεται η συμμετοχή άλλων ατόμων στη διαδικασία», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένη διενέργεια εικονικών εμβολιασμών, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας της επιχείρησης «Ελευθερίας», που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την καταχώρηση εμβολιασμού που δεν έχει γίνει.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει και σε άλλες χώρες της ΕΕ και σε αρκετές περιπτώσεις «ανακαλύπτεται ότι τα άτομα, τα οποία έχουν λάβει πλαστό πιστοποιητικό, όταν νοσήσουν και καταλήξουν σε νοσοκομείο, είναι τα πρώτα που καταγγέλλουν το γιατρό που έδωσε ψευδή βεβαίωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜίκης Θεοδωράκης – Τι ανέφερε το συμβολαιογραφικό έγγραφο της τελευταίας του επιθυμίας
Επόμενο άρθροΑΕΚ: Στη Γενεύη η Αρκάδη