Στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρθηκαν στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο κατά της γρίπης, στην πολιτική που ακολουθείται για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού σε όσους έχουν νοσήσει αλλά και στην χορήγηση της δεύτερης δόσης Johnson % Johnson.

Σημείωσε για ακόμα μία φορά ότι τα παιδιά νοσούν και έχουν υψηλό ιικό φορτίο. Συνέστησε εμβολιασμό και με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και με αυτό κατά της γρίπης αλλά για τα

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να γίνει μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Όπως διευκρίνισε η κ. Θεοδωρίδου, η σύσταση για εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι για όσα έχουν υποκείμενα νοσήματα και για όσα έχουν ευάλωτο άτομο στο περιβάλλον.

Για όσους νόσησαν

Για όσους νόσησαν από κοροναϊό η σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι για εμβολιασμό με μία δόση. Έτσι είναι πολύ πιο αποτελεσματική η ανοσία από αυτή που έχει το άτομο από τη φυσική μόνο νόσηση.

Σύμφωνα με μελέτη, τα άτομα που ενώ νόσησαν δεν έκαναν εμβόλιο είχαν 2,34 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο επαναλοίμωξης σε σχέση με τους εμβολιασθέντες.

Όσον αφορά στο μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Joηnson, μπορεί να χορηγηθεί δεύτερη δόση μετά από δύο μήνες σε άτομα άνω των 18 ετών. Η απόφαση αυτή είναι προς έγκριση από τους διεθνείς οργανισμούς. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα το εμβόλιο αυτό προσφέρει αποτελεσματικότητα 90% με τη δεύτερη δόση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕμβόλιο – Πόσοι άνθρωποι έχουν κάνει την 3η δόση
Επόμενο άρθροΠυροβολισμοί από αστυνομικό σε αγώνα ποδοσφαίρου!