Bαρύ φόρο αίματος πληρώνει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου όταν άρχισε ένα μεγάλο κύμα θανατηφόρων κρουσμάτων που είναι σε εξέλιξη.Μόνο από την αρχή του χρόνου,περίπου 1.500 άνθρωποι χάθηκαν από επιπλοκές του κορωνο’ι’ού.

Το 81% των ασθενών που κατέληξαν είχαν ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ το 18% ήταν στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 ετών, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Όλοι οι ασθενείς που πέθαναν βρέθηκαν σε ΜΕΘ λόγω επιπλοκών της παραλλαγής Δέλτα, που εμφανίζει βαρύτερα συμπτώματα και συχνά θανατηφόρα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των θανόντων ήταν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων,η χώρα μας κατά την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου μεταξύ 3/1/22 και 9/1/22 κατέλαβε την 8η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, με 44 θανάτους την εβδομάδα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού.

Στις τελευταίες θέσεις με τους λιγότερους θανάτους στην ΕΕ βρίσκονται, η Σουηδία και η Φινλανδία με 5 θανάτους την εβδομάδα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού και η Ολλανδία με 4 θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού.

Στη Μαγνησία,από τον Οκτώβριο του 2020 που καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος λόγω κορωνο’ι’ού,μέχρι σήμερα,έφυγαν από τη ζωή λόγω της ασθένειας,570 άτομα!!!!!!!

Νίκος   Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠρωτιά για τη Σενεγάλη, δεύτερη η Γουινέα
Επόμενο άρθροΟι Ρώσοι κοσμοναύτες εντόπισαν το τελευταίο σημείο διαρροής οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό