Μοιράσου το άρθρο:

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για θέματα παιδείας έξω από τη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ. ετοιμάζουν για αύριο Τρίτη στις 10π.μ. οι διοικητικοί υπάλληλοι του Π.Θ. με αφορμή την παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε ημερίδα για το παρών και το μέλλον του πανεπιστημίου. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους,  «την Τρίτη 11 Ιούνη ο Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο υπεύθυνος της ΝΔ για την παιδεία είναι κεντρικοί ομιλητές σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη σχολή Γεωπονίας για «το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου».
Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου Θεσσαλίας τους υποδεχόμαστε με μια μαζική κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζουν και συνθλίβει τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Διεκδικούμε απαντήσεις και λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του πανεπιστημίου που θέλουν να κρύψουν κάτω από το χαλί!
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, παίρνει «άριστα 10» στην εμπορευματοποίηση των σπουδών, την απαξίωση των πτυχίων και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων:

–         Με το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις διευρύνεται η κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων, τμήματα των ΤΕΙ οδηγούνται στο κλείσιμο ή αλλάζουν επιστημονικό αντικείμενο με τους σπουδαστές να είναι «στον αέρα». Υποτάσσεται ακόμα περισσότερο η έρευνα στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

–         Με τη διατήρηση της υποχρηματοδότησης, τις μηδαμινές προσλήψεις εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, την τραγική κατάσταση στη φοιτητική μέριμνα και τις ελλείψεις σε υποδομές είναι ΑΔΥΝΑΤΗ η εύρυθμη λειτουργία παλιών και νέων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στο Βόλο των 10.000 φοιτητών υπάρχουν μόλις 40 κλίνες σε εστία (!) και οι φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ!

–         Με την πλήρη αποσύνδεση πτυχίων – επαγγέλματος και την εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια οδηγούν χιλιάδες αποφοίτους σε ένα ατελείωτο κυνήγι πανάκριβων πιστοποιήσεων. Ταυτόχρονα γενικεύουν τα δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά του ιδρύματος.

–         Με το προσοντολόγιο στους εκπαιδευτικούς απαξιώνουν εκ νέου τα πτυχία των παιδαγωγικών, καθηγητικών σχολών και διαιωνίζουν την ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών στην εκπαίδευση.

–         Με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους δεκάδες συμβασιούχους εργαζόμενους να αποτελούν καθεστώς. Με δεκάδες διδάκτορες-ερευνητές και έκτακτους καθηγητές να είναι απλήρωτοι επί μήνες! Μόνο κάτω από την αγωνιστική κινητοποίηση των ίδιων των εργαζομένων μπλοκαρίστηκαν οι απολύσεις 30 καθαριστριών του πανεπιστημίου.

–         Με τους μαθητές να γίνονται πειραματόζωα στο νέο εξεταστικό σύστημα με αύξηση της ύλης, του άγχους και των εξόδων, με λιγότερη μόρφωση που σταματά ουσιαστικά στη Β’ Λυκείου.

Αυτή την πολιτική έρχεται να υπερασπιστεί ο υπουργός Παιδείας και να διαγκωνιστεί με το βουλευτή της ΝΔ για το ποιος είναι «ο πιο καλός ο μαθητής» στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές. Σε αυτή την ημερίδα-προεκλογική εκδήλωση των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απουσιάζουν οι ανάγκες και τα προβλήματα των φοιτητών και εργαζομένων του ιδρύματος!
Με την κινητοποίηση και την μαζική μας παρουσία δηλώνουμε ότι το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το χτίζουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, οι καθηγητές και οι φοιτητές του. Δεν δεχόμαστε να το γκρεμίζουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 11 Ιούνη από τις 9:30πμ έως τις 11:30 πμ προκειμένου να συμμετάσχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι στην κινητοποίηση.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα συμπαράστασης στους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Χανίων από την ΕΛΜΕ Λήμνου
Επόμενο άρθροΑνατράπηκε φορτηγό με γαλακτομικά στις Ράχες