Διατηρούνται σήμερα και αύριο οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας, καθώς οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες που έχουν προκαλέσει το παρατεταμένο –και ασυνήθιστο για τέτοια εποχή- κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών, θα παραμείνουν πάνω από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 39 έως 41 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Σταδιακή αποχώρηση των θερμών αέριων μαζών προς τα ανατολικά και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη. Οι συνθήκες στις περισσότερες παραλίες της χώρας θα είναι ιδανικές για κολύμβηση, αφού οι άνεμοι είναι εξασθενημένοι.

Πρόγνωση για σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

(EUROKINISSI)

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 και τοπικά στη Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη. Νησιά Ανατολικοί Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια όπου τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 βαθμιαία έως 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαύσωνας και στο ΤΖΟΚΕΡ με 5,2 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθροΜε πιστούς από σήμερα οι Λειτουργίες στους ναούς, αλλά υπό όρους