Πενήντα χιλιάδες ιατρικές μάσκες θα διανείμει στους πωλητές λαϊκών αγορών της Κεντρικής Μακεδονίας η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.

 Σύμφωνα με την ομοσπονδία, κάθε πωλητής στις λαϊκές αγορές θα λάβει δέκα ιατρικές μάσκες. Έτσι, αύριο θα διατεθούν ιατρικές μάσκες στους πωλητές των λαϊκών αγορών στους νομούς Σερρών και Ημαθίας, στις 18/11 σ’ αυτούς του νομού Χαλκιδικής, στις 19/11 θα γίνει διανομή στις λαϊκές στο νομό Πέλλας και το Σάββατο 20/11 στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Κιλκίς.

«Δε θα σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατάμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές και ασφαλείς. Μπορεί αυτό να σημαίνει άδειο ταμείο για την ομοσπονδία, ωστόσο για εμάς οι προτεραιότητες είναι οι ανθρώπινες ζωές», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, Άγγελος Δερετζής.

Η ομοσπονδία υπενθυμίζει επίσης ότι μεταξύ των δράσεων που υλοποιεί για την προστασία πωλητών και καταναλωτών στις λαϊκές αγορές, συγκαταλέγονται οι εξής: περιοδικοί έλεγχοι θερμομέτρησης, διανομή αντισηπτικών και συνεχή ενημέρωση ως προς τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή η απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων, αλλά και η εξυπηρέτηση μέχρι τριών καταναλωτών ταυτόχρονα ανά πάγκο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιστρεπτέα IV: Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ
Επόμενο άρθροΒόλος:Φρικαλεότητα υπανθρώπου σε βάρος σκύλου