Mνήμες περσινού Οκτωβρίου αναβιώνουν στη Θεσσαλονίκη, με την αντοχή των πολιτών να δοκιμάζεται.

Σε καθεστώς απαγορευτικού φαίνεται πως μπαίνουν από αύριο και η Χαλκιδική, η Λάρισα και το Κιλκίς, ενώ περιμένουμε την κυβερνητική απόφαση για οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις.

Εκτός από τους πολίτες όμως δοκιμάζεται και το σύστημα υγείας, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να παρουσιάζει αύξηση 40%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υγειονομικών «στα νοσοκομεία είναι πάρα πολύ δύσκολα. Στα 14 νοσοκομεία Μακεδονίας και Θράκης νοσηλεύονται 312 ασθενείς. Από αυτούς μόνο οι 55 είναι εμβολιασμένοι».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προτρέπει να πάνε όλοι να εμβολιαστούν στη Θεσσαλονίκη «γιατί θα θρηνήσουμε θύματα».

Το απαγορευτικό φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 τα ξημερώματα έως τις 6 το πρωί, ενώ θα σταματήσει και η μουσική στην διασκέδαση.

Οι πολίτες αγανακτούν διότι «οι καταστάσεις δεν μας επιτρέπουν να δουλέψουμε όπως πριν, τα λεφτά είναι ήδη μειωμένα και δεν ζεις με ένα επίδομα».

Την ώρα που η διασπορά επιχειρείται να περιοριστεί τις βραδινές ώρες, το πρωί έξω από τα δικαστήρια επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Η Αθηνά Λίνου, διαπιστώνοντας το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προτείνει «να έχουμε ανοιχτά παράθυρα στα λεωφορεία».

Σκέψεις για να μην εορταστεί ο Άγιος Δημήτριος

Μήνας «ορόσημο» ο Οκτώβρης, με τους ειδικούς να χτυπούν αλλεπάλληλα καμπανάκια για τις παρελάσεις αλλά και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, του Πολιούχου της πόλης.

Ο κ. Γιώργος Παυλάκης, γιατρός και ερευνητής δήλωσε : «όχι στις παρελάσεις. Πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα».

Επικίνδυνος ο συνδυασμός κοροναϊού και γρίπης

Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κοροναϊού και γρίπης απεύχονται για τον ερχόμενο χειμώνα οι επιστήμονες οι οποίοι καλούν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν άμεσα.

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, δήλωσε «ξεκαθαρίζουμε ότι άμεσα κάνουμε το εμβόλιο κοροναϊού και από Νοέμβριο αρχίζουμε να εμβολιαζόμαστε και για τη γρίπη. Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης στους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς. Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική αλλά αποτελεί ισχυρή σύσταση για μεγαλύτερη προστασία».

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την 3η δόση συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠανεπιστήμιο Πατρών – «Επίθεση» φοιτητών στον πρύτανη – Ο χαρακτηρισμός «σκυλί» και η οργισμένη απάντηση
Επόμενο άρθροΠάτρα – Αποχαιρετιστήριο πάρτι στο νοσοκομείο για τον 6χρονο Φώτη – «Άριστα 10»