Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την κατάσταση στη δημόσια υγεία. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων της πόλης.

Βασικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, να σταματήσει «εμπορευματοποίηση» της υγείας με πρόσχημα την πανδημία, καμία περιστολή των ήδη μειωμένων χειρουργικών επεμβάσεων στο ΕΣΥ, μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων, την άμεση παύση της αναστολής εργασίας των υγειονομικών, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, καθώς και  υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό, εργαστήρια και αντιδραστήρια χωρίς όρους, «για να δοθεί η μάχη για την υγεία του λαού χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία, μέσω της πλατείας Αγίας Σοφίας και της οδού Τσιμισκή, που κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος, σημείωσε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία «έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, γιατί η κυβέρνηση και το κράτος δεν έλαβαν κανένα από τα μέτρα που ζητούσαν οι υγειονομικοί όλο αυτό το διάστημα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση – Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολίου οι πολίτες
Επόμενο άρθροΠΕΣΔΑ – Οι τρεις άξονες του νέου σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων στην Αττική