Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για τη διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα. Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 2.343 νοσούντες και 19 ήταν οι νεκροί. Οι περισσότεροι καταγράφηκαν στην Αττική ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα και στη Θεσσαλονίκη, η οποία επίσης έχει υψηλό αριθμό μολύνσεων.

Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί και για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό, από το γηροκομείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου υπήρξε συρροή κρουσμάτων. Όλοι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι άνω των 70 ετών, νοσηλεύονται από την Κυριακή (29/8) στην μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου και η κατάσταση της υγεία τους κρίνεται μέτρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή ακόμη πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 27 Αυγούστου. Ήδη από τις 18 του μήνα είχαν εντοπιστεί κρούσματα. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε σχετικά και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 30. Θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί 29 ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Από την διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία συνεχίζεται, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 52 στενές επαφές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜάρεϊ – Τσιτσιπάς (Live)
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – «Είδα τον χάρο με τα μάτια μου» – Συγκλονίζει καθηγητής καρδιολογίας για τη μάχη με τον ιό