Ανήλικοι είναι οι δύο από τους δράστες, τους οποίους ταυτοποίησε η αστυνομία, της επίθεσης που εξαπέλυσαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μαζί με τους φίλους τους εναντίον 17χρονου, επί της οδού Πολυτεχνείου στη Νέα Μηχανιώνα (φωτογραφία αρχείου, επάνω).

Στο νοσοκομείο

Λόγω της σφοδρότητας των χτυπημάτων το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thestival.gr.

Δείτε ακόμα – Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για αστυνομικό που άσκησε βία σε πολίτη επειδή του… έκοβε τον αέρα

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός βρισκόταν στην οδό Πολυτεχνείου, όταν δέχτηκε επίθεση με γροθιές και κλωτσιές από ομάδα αγνώστων.

Οπως ανέφερε ο ίδιος στην αστυνομία, δεν γνώριζε τους δράστες της βάρβαρης εναντίον του επίθεσης.

Η προανάκριση για το περιστατικό συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού.

Επιδημία οι επιθέσεις συμμοριών

Οι καθημερινές επιθέσεις συμμοριών τείνουν να πάρουν τη μορφή επιδημίας.

To 2021, 5.460 ανήλικοι συνελήφθησαν για τη διάπραξη διάφορων αδικημάτων (ανθρωποκτονίες, σωματικές βλάβες, βιασμούς, κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες κ.ά.), που αποτελούν το 5% του ποσοστού των συνολικών συλλήψεων (ενηλίκων κι’ ανηλίκων) για διάφορες μορφές εγκληματικότητας κι άλλων παράνομων ενεργειών.

Δηλαδή, κάθε ημέρα συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. 15 ανήλικοι για κάποιας μορφής εγκληματική ενέργεια.

Το 2021 συνελήφθησαν και 8.560 νεαροί ηλικίας 18-20 ετών για διάφορες παρανομίες, ενώ η ηλικιακή ομάδα που θεωρείται ότι έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις κάθε μορφής εγκληματικές ενέργειες είναι εκείνη των 35-44 ετών (συνελήφθησαν το 2021 26.673 άτομα της συγκεκριμένης ηλικίας) με ποσοστό 23% του συνόλου.

Οι συλλήψεις κατά περιοχή

Από τους 5.460 ανήλικους συλληφθέντες μέχρι 18 ετών, οι περίπου 300 ήταν ηλικίας 7-12 ετών. Δηλαδή, περίπου κάθε ημέρα συλλαμβάνεται ένα αγόρι ή ένα κορίτσι σε αυτή την «άγουρη» ηλικία για κάποιο αδίκημα.

Από τους 5.460 συλληφθέντες που δεν είχαν ενηλικιωθεί, οι 1.909 συνελήφθησαν στην Αττική, οι 489 στη Θεσσαλονίκη, οι 472 στην Πελοπόννησο, οι 464 στη Δυτική Ελλάδα και οι 404 στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου εντυπωσιάζει ο αριθμός παραβατικότητας ανηλίκων, με το δεδομένο ότι ο πληθυσμός της συγκεκριμένης περιοχής προσεγγίζει τους 600.000 κατοίκους, ενώ της Πελοποννήσου, για παράδειγμα, προσεγγίζει τους 1.100.000 κατοίκους.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒίντεο από τη Δαδιά: Στάχτες και αποκαΐδια ο παράδεισος όπου ζούσαν τα αρπακτικά πουλιά
Επόμενο άρθροΛιμενικό Σώμα Τουρκίας: «Είμαστε πάντα έτοιμοι με όλα τα στοιχεία μας για όσους έχουν ανάγκη»