Παρά την διαφαινόμενη  σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού, το επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, παραμένει υψηλό, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη που διανύει την τρίτη εβδομάδα καραντίνας, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει εξαιρετικά υψηλός, ενώ το επιδημιολογικό της φορτίο είναι υπερπενταπλάσιο, σε σχέση με αυτό της Αττικής.

Εν τω μεταξύ, άρχισε η μεταφορά ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί. Παράλληλα, ξεκίνησε και ο υγειονομικός έλεγχος για να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας που θα κρίνει πότε θα μεταφερθούν σε αυτές οι ασθενείς με κορονοιό από τα δημόσια νοσοκομεία. Οι δύο κλινικές  που επιτάχθηκαν, Γενική Κλινική του Ομίλου Euromedica και «Λυσίμαχος Σαραφιανός«, προσφέρουν 300 νέες κλίνες, ώστε να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που βρίσκεται στα όριά του.

Μέσα στον υγειονομικό εφιάλτη, μία 18χρονη από τη Θεσσαλονίκη έκανε πάρτι γενεθλίων και συνελήφθη από την αστυνομία. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ σε βάρος των άλλων επτά ατόμων που συμμετείχαν, βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση περιορισμού κυκλοφορίας.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, η εφημερία ξεκίνησε το πρωί χωρίς ούτε μία κενή κλίνη ΜΕΘ για ασθενείς με Covid19. Το μόνο αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι σήμερα ήταν μειωμένος ο αριθμός των εισαγωγών, ενώ από χθες έγιναν καλά και πήραν εξιτήριο 17 άνθρωποι.

Τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία, πάντως, δείχνουν παράταση της καραντίνας, ενώ τα δεδομένα της ερχόμενης εβδομάδας θα δείξουν πώς και πότε ακριβώς θα αρχίσει η μετάβαση στην κανονικότητα. Σύμφωνα πάντως με τον προγραμματισμό, τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν για να ακολουθήσουν το λιανικό εμπόριο και στη συνέχεια και η εστίαση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΠΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτάση εργασίας στο μετρό το Σάββατο 21/11 από 9μμ έως λήξη βάρδιας
Επόμενο άρθροΝέα αγωνιστικά προβλήματα για τον Ολυμπιακό πριν το ντέρμπι «αιωνίων»