Τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 51χρονου, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στον ορεινό όγκο των Κερδυλίων, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε πάει για εργασίες υλοτόμισης, ερευνά η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία παρήγγειλε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης. Σκοπός της έρευνας, κατά πληροφορίες, είναι να διευκρινιστεί εάν τελέστηκε ανθρωποκτονία με δόλο ή τυχόν άλλα αδικήματα, όπως θανατηφόρα έκθεση, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κ.ά.

Η σορός του εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, όπως προέκυψε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Σύμφωνα με πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, ο άτυχος άντρας – με καταγωγή από την Αλβανία – έφερε μεταθανάτιες κακώσεις που προκλήθηκαν από άγρια ζώα κατά το διάστημα που αγνοούταν. Επιπλέον υπάρχουν ενδείξεις για τραύματα στο αριστερό πόδι από αλυσοπρίονο, ενώ σε αυτό συνηγορούν και τα σκισίματα στο παντελόνι του. Όσον αφορά τον χρόνο θανάτου υπολογίζεται πως συμπίπτει με αυτόν της εξαφάνισής του (1/11).

Όπως ανακοίνωσε, η ΕΛ.ΑΣ, ο 51χρονος είχε μεταβεί σε βόρειο ορεινό όγκο στα Κερδύλια Όρη, προκειμένου να απασχοληθεί προσωρινά σε εργασίες παράνομης υλοτόμησης μαζί με έναν 59χρονο (ημεδαπό) και για λογαριασμό του δεύτερου. «Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτοτραυματίστηκε ο 59χρονος με αλυσοπρίονο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας και ερευνάται η εκδοχή ο 51χρονος να εγκαταλείφθηκε μετά από δικό του τραυματισμό στο σημείο.

Ο 59χρονος εξετάστηκε από αστυνομικούς δηλώνοντας άγνοια για την τύχη του Αλβανού, αναφέροντας ότι επρόκειτο για ατύχημα, ενώ φέρεται να πέταξε στο δρόμο το κινητό του αλλοδαπού για να μην εντοπιστεί.

Συνελήφθη μαζί με τον γιο του, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια και φυσίγγια. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από αναβολή που ζήτησαν.

Έλειπε μεγάλο μέρος της σορού

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν στη Voria.gr ιατροδικαστικές πηγές, η σορός του 51χρονου ήταν σε προχωρημένη σήψη καθώς βρέθηκε σε ένα σημείο όπου οι καιρικές συνθήκες και κυρίως τα άγρια ζώα είχαν άμεση επαφή με το πτώμα του άνδρα.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή εντοπίστηκε τραύμα στον αριστερό μηρό του 51χρονου, πιθανότατα από αλυσοπρίονο -επιβεβαιώνεται και από το σκίσιμο στο παντελόνι του-, που του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο θάνατος είναι πολύ γρήγορος, «ζήτημα λεπτών».

Μάλιστα, έλειπε μεγάλο κομμάτι της σορού του 51χρονου καθώς η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί στις 4 Νοεμβρίου στο ΑΤ Βόλβης από τον αδερφό του και στη δασική περιοχή κυκλοφορούν αρκετά άγρια ζώα που προφανώς προσέγγισαν τον νεκρό.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το τραύμα στο σώμα του 51χρονου δεν είναι σύνηθες τραύμα σε ανατομικό τμήμα που να φανερώνει προσχεδιασμένο έγκλημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΞεκινάει η ανάπλαση του εσωτερικού παραλίμνιου δρόμου στο Δήμο Καστοριάς
Επόμενο άρθροΤουρκία: Ο Τσαβούσογλου απειλεί με απαγόρευση εισόδου Ελλήνων αξιωματούχων