Τις προτάσεις για τη δημιουργία ενός πρωτοπόρου και καινοτόμου περιβαλλοντικού πάρκου που θα βρίσκεται εντός ενός πολυχώρου με γραφεία και χώρο στάθμευσης την περιοχή του Φοίνικα, στον χώρο που βρισκόταν ο βιολογικός σταθμός καθαρισμού λυμάτων (φωτογραφία), καταθέτει η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η ιδέα αυτή γεννήθηκε κατά της συνάντησης που είχαν στα τέλη Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ κ. Σάκης Τζακόπουλος με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρο Καράογλου και προσδοκάται ότι θα αλλάξει τη φυσιογνωμία ολόκληρης της περιοχής.

Στο project, που σχεδιάζεται από τον αρχιτέκτονα – μηχανικό Δημήτρη Ραΐδη για την ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ, προτείνεται ένας πολυχώρος, όπου το περιβαλλοντικό πάρκο θα έχει περιοχή καλλιέργειας, βιωματικό κήπο, χώρο υπαίθριων εκδηλώσεων, χώρο έκθεσης, περιπατητική διαδρομή και αθλητικές εγκαταστάσεις. Η κύρια εκμετάλλευσή του θα αφορά στη δημιουργία γραφείων και χώρων στάθμευσης. Μάλιστα, συμβαδίζοντας με την νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, προβλέπεται να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες θέσεις για τη φόρτιση αυτοκινήτων.

Πρόκειται για μία έκταση 10.778 τ.μ., εντός σχεδίου στην Καλαμαριά, με επιτρεπόμενη δόμηση 8.622τμ. Το περιβαλλοντικό πάρκο από αυτήν τη δόμηση καλύψει περίπου τα 2.000τ.μ., ενώ η υπόλοιπη έκταση θα υλοποιηθεί κατόπιν σύμπραξης παραχώρησης με φορέα του ιδιωτικού τομέα.

Καθότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία και πλησίον θα βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του Μέτρο, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων χώρων που θα λειτουργούν ως γραφεία συσκέψεων.

Στο σχέσιο περιλαμβάνεται και πρόταση που αφορά στην ενσωμάτωση των παλιών δεξαμενών της ΕΥΑΘ στον σχεδιασμό του συνολικού project, ενώ, όπως διευκρινίζει η ΕΥΑΘ Παγίων, «σημαντικό για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης αυτού του επίδοξου πλάνου είναι το ότι η έκταση αυτή είναι εντός σχεδίου του Δήμου Καλαμαριάς και συμβαδίζει με τις χρήσεις που ορίζονται».

Μετά τις απαραίτητες εργασίες καθαριότητας και περίφραξης του χώρου, η ΕΥΑΘ Παγίων προχωρά η σύνταξη του επενδυτικού σχεδίου που αναμένεται σύντομα να παρουσιαστεί και αφού εγκριθεί από τα αρμόδια Υπουργεία, θα γίνει η επιλογή του κατάλληλου επενδυτικού σχήματος που θα το φέρει σε πέρας, με τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, προς όφελος της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ αλλά και του συνόλου της πόλης».

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα παιδιού: Σήμερα η καταβολή όλων των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ
Επόμενο άρθροΟ γενετικός κίνδυνος ανάπτυξης παχυσαρκίας οφείλεται σε παραλλαγές που επηρεάζουν τον εγκέφαλο