Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης κοντά στο σημείο όπου έγιναν τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τρεις ανήλικους, οι οποίοι φαίνεται να κινούνταν προς το σχολείο για να συνδράμουν τους ακροδεξιούς που βρίσκονται εντός του συγκροτήματος. Πάνω τους βρέθηκαν αιχμηρά αντικείμενα και γι’ αυτόν τον λόγο συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Δύο τραυματίες

Στο μεταξύ, μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τραυματίστηκαν ελαφρά μετά τα σημερινά επεισόδια και δύο απ’ αυτούς τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ. Οι μαθητές, βγαίνοντας από τον χώρο του σχολείου, δεν θέλησαν να μιλήσουν για τα άτομα που τους επιτέθηκαν, ενώ μαθήτρια πρόσφυγας από τη Συρία ζήτησε να έλθουν να την παραλάβουν καθώς η ένταση της ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες. Οι μαθητές βρίσκονταν μέσα στις τάξεις, όταν ομάδα ατόμων με κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες, μολότοφ, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα από τον αύλειο χώρο του σχολείου προς τη μεριά συγκεντρωμένων φοιτητών και εκπροσώπων εκπαιδευτικών ενώσεων.

Αυτή την ώρα, οι φοιτητές έχουν αποχωρήσει από το σημείο όπου η Αστυνομία τους είχε απωθήσει για περίπου 1,5 ώρα, προκειμένου να τους κρατήσει σε απόσταση από την περίμετρο του σχολείου, καθώς τα άτομα που τους επιτέθηκαν νωρίτερα προσπαθούσαν και πάλι να εισέλθουν στον αύλειο χώρο για να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο νέας επίθεσης. Οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους γύρω από το σχολείο, ενώ γονείς παραλαμβάνουν σταδιακά τα παιδιά τους δηλώνοντας φοβισμένοι από τα γεγονότα και ανήσυχοι για την ασφάλεια των μαθητών.

Στο μεταξύ, μέλη συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών οργανώσεων απευθύνθηκαν σε εκπαιδευτικούς του σχολείου κατηγορώντας τους ότι επιτρέπουν τη είσοδο εξωσχολικών ακραίων στοιχείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεισμός – Συναγερμός για πέντε επικίνδυνες περιοχές – Τι λένε οι ειδικοί
Επόμενο άρθροΣκρέκας για ανατιμήσεις – Θα είναι δύσκολος χειμώνας – Τι είπε για την πώληση της ΔΕΗ