Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την επικράτηση των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στις ευρωεκλογές και την άνοδο των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, διαψεύδοντας ευχάριστα τους φόβους για σημαντική ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών και λαϊκιστών.

 

Σε κλοιό πιέσεων οι ιταλικές μετοχές, με τις τράπεζες να υποχωρούν πάνω από 1%, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο «καμπάνας» έως και 3,5 δισ. ευρώ κατά της Ρώμης, για παραβίαση των κανονισμών για το έλλειμμα και το χρέος.

 

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,5% σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από υποτονικό ενδιαφέρον και χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς οι αγορές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη παρέμεναν κλειστές, λόγω αργίας.

 

Άνοδος 0,37% και για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB πέρασε σε αρνητικό έδαφος, κλείνοντας με οριακή πτώση 0,06%, παρότι αρχικά κατέγραφε κέρδη πάνω από 1%. Οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκήθηκαν στις μετοχές των ιταλικών τραπεζών, με απώλειες του τραπεζικού δείκτη έως και 1,7%.

 

Το ενδεχόμενο μιας νέας δημοσιονομικής κόντρας μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών τρομάζει τους επενδυτές, ειδικά μετά τις προκλητική στάση του Ματέο Σαλβίνι,που διαμηνύει ότι δεν θα διστάσει να παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτις Βρυξέλλες ο Κ. Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΟι αντικειμενικές φέρνουν αυξήσεις στους φόρους ακινήτων