Ως «ενδιαφέρουσα» και «θετική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Νίκος Καραμούζης, τη συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο, κυρίως τα θέματα της πρώτης κατοικίας, και είχαμε μια θετική προσέγγιση» τόνισε, μετά το πέρας της συνάντησης.

 

Τόνισε δε, ότι «και οι δυο πλευρές θέλουν να βρουν λύσεις που προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και την πρώτη κατοικία, αλλά κυρίως διασφαλίζουν την ευρωστία και την προοπτική του τραπεζικού συστήματος». «Είμαστε σε σωστό δρόμο», έσπευσε να συμπληρώσει.

 

Ερωτηθείς για την «τύχη» του νόμου Κατσέλη, παρέπεμψε το ζήτημα στην κυβέρνηση, εξηγώντας ότι «δεν είναι δικό μας θέμα αυτό». «Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αν θα επεκτείνει τον νόμο Κατσέλη ή όχι».

 

Όσον αφορά το ανώτατο όριο υπαγωγής στον μόνιμο μηχανισμό προστασίας, προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, επισημαίνοντας τα εξής: «Δεν μπορώ να σχολιάσω, είμαστε σε αρχικό στάδιο συζητήσεων».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρωινή συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Τσίπρας μοιράζει προεκλογικά δώρα
Επόμενο άρθροΠυρόπληκτοι στο Μάτι: Τα σπίτια μας ρημάζουν