Δύο εργαζόμενοι στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και μια θεατρολόγος των ΚΔΑΠ βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, το υγειονομικό πρωτόκολλο τέθηκε αμέσως σε υλοποίηση με τη θέση των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας σε περιορισμό 14 ημερών, ενώ επιπλέον έγινε νωρίς το πρωί πλήρης ειδική απολύμανση για τον κορονοϊό σε όλους τους χώρους του εργοταξίου. Σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν επίσης άλλα επτά άτομα που εργάζονται στα ίδια γραφεία με τους προσβεβλημένους από τον κορονοϊό εργαζόμενους, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα δεν εμφάνισαν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Η θεατρολόγος διδάσκει σε δύο τμήματα των ΚΔΑΠ και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών και 2ο Τμήμα των Πεύκων, που στεγάζεται στα 2ο-4ο Δημοτικά Σχολείων Πεύκων. Ειδικά συνεργεία απολύμαναν πλήρως τα δύο σχολικά συγκροτήματα. Στο πλαίσιο της ταχείας ιχνηλάτησης, διαπιστώθηκε ότι με τη θεατρολόγο ήρθαν σε επαφή στο πλαίσιο της εργασίας της ένας αριθμός συναδέλφων της και μαθητών, οι οποίοι τέθηκαν σε 5ήμερο περιορισμό, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ ο δήμος προτίθεται να αναλάβει την πρωτοβουλία για την επανυποβολή τους σε τεστ.

Οι δύο εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας βρέθηκαν θετικοί, μετά από δωρεάν τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν προληπτικά με πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης Συκεών. Ο κύκλος της δωρεάν προληπτικής υποβολής σε τεστ θα συνεχιστεί.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη διακοπή νερού σε Λαρίσης, Αγ. Ανάργυρους, Νεάπολη και Διμήνι
Επόμενο άρθροΜεϊκόπουλος: «Η στήριξη της Ελληνίδας αγρότισσας κλειδί για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα»