Στον απόηχο της χθεσινής ανόδου

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές σήμερα στον απόηχο της χθεσινής ανάκαμψης της Wall Street, ενώ οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον την συνάντηση του προέδρου της Κίνας με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο του G20 που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,8%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,78%. Σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,79% κινείται και ο Kospi στη Νότια Κορέα. Θετικό κλείσιμο και για τους ASX 200 και New Zealand στη Νέα Ζηλανδία που σημείωσαν κέρδη 1% και 0,22%, αντίστοιχα, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν, Taiex, έκλεισε με άνοδο 0,14%.

 

Οριακές μεταβολές για τους κινεζικούς δείκτες, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να υποχωρεί οριακά (-0,01%) ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διέγραψε τις αρχικές απώλειες και πλέον κινείται σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,06%.

 

Σε γενικές γραμμές οι παγκόσμιες αγορές κινούνται σε θετικότερο κλίμα από χθες το βράδυ, σχολίασε ο Nathanael Hartley της ANZ Research. Άλλοι αναλυτές πάλι αποδίδουν την άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών στο γεγονός ότι οι μεγάλες πωλήσεις την ημέρα του Black Friday υποδεικνύον μια ισχυρή καταναλωτική εμπιστοσύνη.

 

Στα μάκρο της ημέρας, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας συνέχισαν να επιβραδύνονται τον Οκτώβριο λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγής και της υψηλής βάσης σύγκρισης έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Τα βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν 3,6% έναντι του προηγουμένου έτους τον Οκτώβριο, χαμηλότερα από την αύξηση 4,1% του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

 

Σημειώνεται ότι έντονα ανοδικά κινήθηκαν τη Δευτέρα οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άλμα άνω του 2%, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση μετά τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Παράλληλα, ανέκαμψαν και οι τιμές του πετρελαίου με το συμβόλαιο αργού τύπου WTI να ολοκληρώνει την χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη 2,4%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣάλος με τα «πρώτα γενετικά τροποποιημένα μωρά»
Επόμενο άρθροTι ψάχνει ο Mr Ora Ora στους αιθέρες