Για τους επόμενους 18 μήνες

 

Οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου για τους επόμενους 12 με 18 μήνες παραμένουν θετικές, αναφέρει η  Moody’s Investors Service σε ανάλυση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

 

Οι βασικοί παράγοντες για το θετικό outlook είναι ένας συνδυασμός βελτιωμένης χρηματοδότησης και τάσεων στη ρευστότητα με την ταχύτερη μείωση των προβληματικών δανείων, που υποστηρίζονται από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και τις πρόσφατες βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο για τις πωλήσεις δανείων.

 

“Ενώ το συνολικό outlook είναι θετικό και η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των κυπριακών τραπεζών αναμένεται να βελτιωθεί με ταχύτερο ρυθμό, θα παραμείνει μεταξύ των πιο αδύναμων στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να διατηρείται ο υψηλός κίνδυνος  διάβρωσης του κεφαλαίου και της κερδοφορίας”, αναφέρει ο Christos Theofilou, αντιπρόεδρος και αναλυτής της Moody’s.

 

Αν και τα κεφαλαιακά αποθέματα των κυπριακών τραπεζών έχουν ενισχυθεί έναντι των ρυθμιστικών απαιτήσεων και η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων θα βελτιωθεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς, το βάρος των προβληματικών δανείων παραμένει μεγάλο και θα χρειαστεί χρόνος για να επιτευχθεί σημαντικές μειώσεις, αναφέρει ο οίκος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία Alpha Bank – ΕΤΕΑΝ για χρηματοδότηση επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΡίχνει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη η Ρώμη