Οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, την οποία χαιρετίζουν και οι ευρωπαίοι ηγέτες, αποτυπώνεται και στις ελληνικές τράπεζες.

 

Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο οι ελληνικές τράπεζες έχουν τεράστιες αποδόσεις με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να προηγείται με 157%, την Εθνική με 103,6% , την Eurobank με 50%, και την Alpha Βank με 51%.

 

Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν θετικά την πορεία των ελληνικών τραπεζών λόγω της θετικής εικόνας των μετοχών των τραπεζών στο ταμπλό.

 

Πληροφορίες από ξένους επενδυτές αναφέρουν πως πρώτοι εισήλθαν στην αγορά αμερικανικά funds στα μέσα του Ιανουαρίου, ενώ συνήθως ακολουθούν από την Αγγλία, ενώ στην τελευταία φάση της ανόδου εισέρχονται ελβετικά funds.

 

Οι ίδιοι Αμερικάνοι καλοβλέπουν την πορεία της οικονομίας, η οποία θα επιτρέψει στις τράπεζες να επιστρέψουν στην οικονομία με χορηγήσεις που θα πολλαπλασιάσουν τις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

 

Μεταξύ των funds που εισήλθαν στις τράπεζες βρίσκονται τα αμερικανικά funds Chenavari, Sherengheti, Ηaymann Capital RWS Αsset Advisors (για λογαριασμό διαφορετικών funds), Marathon Asset management, Οaktree Capital Greylock Capital management (Aγγλία), Wellington Management, Franklin Templeton.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα να πάρει μαθήματα από την οικονομική επιτυχία της Κύπρου
Επόμενο άρθροΣεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου