Με θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» πλήττει τα νησιά του Ιονίου, και ήδη σημειώθηκαν προβλήματα κυρίως στην ηλεκτροδότηση, σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη. Όλος ο μηχανισμός των νησιών βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και όλοι οι υπάλληλοι βρίσκονται στις θέσεις ώστε να επέμβουν όπου χρειαστεί, κάτω από αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός». Το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης αλλά και να εκτιμήσουν τα νέα δεδομένα και να παρθούν νέα μέτρα.

» rel=»noopener» target=»_blank»>Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από την ΕΡΤ1

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ιθάκη, καθώς όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ τόσο ο έπαρχος της Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης όσο και ο δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας από τις 4 τα ξημερώματα το νησί είναι χωρίς ρεύμα, δέντρα και κολώνες έχουν πέσει λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Ζητούν να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δημοσιεύτηκε από Stanitsas Dionisis στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία μετά τα Ιόνια νησιά, αναμένεται να πλήξει περιοχές της δυτικής Ελλάδας και της δυτικής Πελοποννήσου, ενώ τις πρωινές ώρες αναμένεται να φτάσει στην Κεντρική Ελλάδα.

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία, σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αργολίδα, Κορινθία, Δυτική Μάνη, καθώς και Χαλκίδα, ενώ σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου, για τα νησιά του Ιονίου.

Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενώ οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων. Έως τις 9 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, και Μεσσηνίας.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι για την προστασία των αστέγων, από σήμερα έως το βράδυ του Σαββάτου, θα είναι ανοιχτές οι Λέσχες Φιλίας στον Νέο Κόσμο και στην Κολοκυνθούς.

Σχετικές ειδήσεις:
Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα χτυπά ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» – Η αλλαγή πορείας που έκανε
Ιανός: Η λίστα με τα σχολεία που κλείνουν λόγω του μεσογειακού κυκλώνα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑλλάζουν αντικειμενικές αξίες σε Φιλοθέη, Ψυχικό, Εκάλη, Δελφούς και Τήνο
Επόμενο άρθροLamda: Εντός του 2020, κορωνοϊού επιτρέποντος, το κλείσιμο της συναλλαγής για το Ελληνικό