Αστυνομικοί και κάτοικοι σε μια παραλιακή πόλη της Ιαπωνίας έχουν μείνει έκπληκτοι από μια μεγάλη σιδερένια μπάλα που έχει ξεβραστεί σε μια τοπική παραλία, με τις αρχές να παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα τι είναι – μόνο ότι δεν πρόκειται να εκραγεί.

Η σφαίρα, διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρου, βρίσκεται στο επίκεντρο πυρετωδών εικασιών από τότε που ξεβράστηκε στην παραλία Enshu στην πόλη Hamamatsu στην ακτή του Ειρηνικού της χώρας, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι φόβοι ότι θα μπορούσε να είναι αδέσποτη νάρκη απορρίφθηκαν αφού οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτίνων Χ για να εξετάσουν το εσωτερικό του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι ήταν κούφιο.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις, επίσης, ότι συμμετείχε σε κατασκοπεία από την κοντινή Βόρεια Κορέα ή την Κίνα.

Η αστυνομία άρχισε να επιθεωρεί τη μπάλα, η οποία είναι πορτοκαλί-καφέ με πιο σκούρα μπαλώματα σκουριάς, αφού μια ντόπια γυναίκα την εντόπισε να βρίσκεται στην αμμουδιά λίγα μέτρα από την ακτή, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν εμπειρογνώμονες εκρηκτικών για περαιτέρω έρευνα, αλλά οι αναφορές λένε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα τι είναι η σφαίρα ή από πού προήλθε.

Φωτογραφίες έχουν σταλεί στις ιαπωνικές δυνάμεις άμυνας και στο λιμενικό για περαιτέρω εξέταση.

Ένας ντόπιος που τρέχει τακτικά στην παραλία είπε ότι δεν καταλάβαινε γιατί η μπάλα έγινε ξαφνικά το κέντρο της προσοχής. «Είναι εκεί εδώ και ένα μήνα», είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Προσπάθησα να το σπρώξω, αλλά δεν κουνήθηκε».

Κάποια στιγμή, η αστυνομία απέκλεισε μια ακτίνα 200 μέτρων γύρω από την μπάλα, ενώ οι ειδικοί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να λύσουν το μυστήριο.

Υπήρχαν προτάσεις ότι έμοιαζε με κάτι από τα δημοφιλη… Dragon Ball , ενώ άλλοι πίστευαν ότι ήταν ένα UFO που είχε πέσει από τον ουρανό.

Τα τηλεοπτικά πλάνα του αντικειμένου προκάλεσαν σενάρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο σύντομα αφότου η Ιαπωνία είπε ότι «υποψιάστηκε έντονα» ότι αρκετά κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια είχαν εντοπιστεί στην επικράτειά της τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσία δύο ανυψωμένων λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας –που υποδηλώνει ότι μπορεί να αγκιστρωθεί σε κάτι άλλο– προκάλεσε μια πιο πεζή εξήγηση: ότι πρόκειται για μια σημαδούρα πρόσδεσης που απλά είχε χαλαρώσει και είχε επιπλεύσει.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Βόλου «Οι Αργοναύτες» διοργανώνει ποντιακό γλέντι
Επόμενο άρθροΣοφία Νικολάου: «Δεν κλήθηκα για εξηγήσεις»