«Δεν μεταδίδεται το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου», δήλωσε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ.

Η κ. Λεονταρή τόνισε πως ο στρεπτόκοκκος είναι αντιμετωπίσιμος και πως δεν κολλάνε οι άνθρωποι που βρίσκονταν γύρω από το παιδάκι, αναφερόμενη συγκεκριμένα στον 11χρονο Παναγιώτη Ψαθά που πέθανε από στρεπτόκοκκο, την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, στο Νοσοκομείο Βόλου.

Συγκρίνοντας τα το περιστατικό του 11χρονου Παναγιώτη με εκείνο της 5χρονης στη Λάρισα, η κ. Λεονταρή δήλωσε πως ήταν τυχαίο ότι τα δύο μικρά παιδιά πέθαναν από το ίδιο μικρόβιο.

«Αν είναι παραμελημένο ένα περιστατικό μπορεί να μην επιδράσει η αντιβίωση», ανέφερε η κ. Λεονταρή, καλώντας όλους τους γονείς να δίνουν πάντα το πλήρες ιστορικό των παιδιών στους γιατρούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, δεν γίνεται απολύμανση λόγω του στρεπτόκοκκου, την ίδια στιγμή που σήμερα, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας-Διμηνίου, όπου μαθήτευε ο 11χρονος Παναγιώτης, παραμένει κλειστό για να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Ακούστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη της κ. Λεονταρή στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ:

 

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες φροντίδας για ύποπτο κρούσμα
Επόμενο άρθροΒόλος: Ζευγάρι ηλικιωμένων ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες στην Αναλήψεως