Η εκκίνηση της διαδικασίας για την εγκατάσταση στον Λευκό Οίκο του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το τέλος της μετεκλογικής αβεβαιότητας προκαλεί άνοδο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου ο Dow Jones κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ορόσημο των 30.000 μονάδων.

Στο επενδυτικό κλίμα συμβάλλουν οι πληροφορίες ότι για το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προορίζεται η πρώην πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζάνετ Γέλεν.

Την άνοδο του Dow τροφοδοτεί το «ράλι» της μετοχής της Boeing μετά το καταρχήν πράσινο φως που φέρεται να έδωσαν οι ευρωπαϊκές αρχές στα 737 MAX, ανοίγοντας το δρόμο για να λάβουν ξανά τα αεροσκάφη πτητική άδεια τον Ιανουάριο.

«Ράλι» και για την μετοχή της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, η οποία ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 500. δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης.


Λίγο πριν τις 7 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones βρίσκονταν στις 30.063,88 μονάδες (+1,60%), ο S&P 500 στις 3.632,76 μονάδες (+1,54%) και ο Nasdaq στις 12.005,19 μονάδες (+1,05%).

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξάνονται συνεχώς οι διασωληνωμένοι: Έφτασαν τους 562 – Στους 101 οι θάνατοι – 2135 νέα κρούσματα

Σκυλακάκης: Έξοδος από την κρίση το 2ο τρίμηνο του 2021 με δυνατή ανάκαμψη

Σάλος στο Παρίσι με παράνομο rave πάρτι και εκατοντάδες καλεσμένους

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜένει στη Νάπολι ο Ρουίθ
Επόμενο άρθροΟΑΕΔ: Πότε ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων