Με την ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης να συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο, το αεροδρόμιο Αθηνών κατέγραψε συνολικά για το 2018 την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του, από τον Μάρτιο του 2001 – όταν λειτούργησε για πρώτη φορά – ξεπερνώντας το ιστορικό φράγμα των 24 εκατομμυρίων επιβατών.

 

Το Δεκέμβριο, η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος σημειώσε άνοδο της τάξης του 9,1%, φθάνοντας τους 1,55 εκατ. επιβάτες. Ο αριθμός των επιβατών εσωτερικού σημείωσε αύξηση της τάξης του 9,9% και ο αριθμός των διεθνών επιβατών αυξήθηκε κατά 8,7%.

 

Συνολικά, για το έτος 2018, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέγραψε την καλύτερη ιστορική επίδοσή του από πλευράς επιβατικής κίνησης με 24,14 εκ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 2,4 εκατομμύρια επιβάτες (+11%) την κίνηση του 2017.

 

Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στη σημαντική άνοδο της κίνησης εξωτερικού (+2 εκατ. ή +13,8%), σε συνδυασμό με την πιο φυσιολογική αύξηση των επιβατών εσωτερικού (+400 χιλιάδες ή +5,6%).

 

Όσον αφορά τις προβλέψεις για το 2019, το αεροδρόμιο της Αθήνας αναμένεται να κινηθεί επίσης σε υψηλά επίπεδα, δεδομένου ότι θα αυξηθούν οι πτήσεις, ενώ θα επιχειρήσουν και νέες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Royal Air Maroc, η οποία ξεκινά πτήσεις τον Μάιο, για όλο το χρόνο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμφωνία των Πρεσπών με χαιρετισμό του Αλ. Τσίπρα
Επόμενο άρθροΔεν θα πάρει μέρος στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ