Ετοιμότητα για «ισχυρά μέτρα» κατά της Τουρκίας θα ζητήσει η Ελλάδα από την Ε.Ε. στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Αγίας Σοφίας αλλά και γενικότερα η τουρκική προκλητικότητα. «Πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία της Ε.Ε., της UNESCO και του ΟΗΕ για το θεμα, καθως αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα και όχι ελληνοτουρκικό, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Το θέμα της Αγίας Σοφίας θα συζητηθεί και στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, άκαμπτος εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε εσωτερικό ζήτημα, το θέμα της Αγίας Σοφίας, προσθέτοντας ότι οι άλλες χώρες, πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

Αύριο ο Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί προεδρικό συμβούλιο όπου αναμένεται να συζητηθεί τι θα γίνει με τα σπάνια ψηφιδωτά και τις εικόνες που βρίσκονται στο εσωτερικό του μνημείου. Εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν μεγάλες παρεμβάσεις στον εσωτερικό διάκοσμο.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Τη Δευτέρα το θέμα της Τουρκίας στις Βρυξέλλες – Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Ν. Δένδιας (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις (video)
Επόμενο άρθροΠλαίσιο κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα ζητήσει η Ελλάδα από την Ε.Ε. για το θέμα της Αγίας Σοφίας