Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσε ο όμιλος GEFCO για το πρώτο εξάμηνο του 2018.

 

Όπως ανακοινώθηκε, τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,2% στα € 2.402 εκατ. Η αύξηση οφείλεται στη διψήφια αύξηση των Value Key Λογαριασμών της GEFCO (διεθνή χαρτοφυλάκια πελατών ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics) και στα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης προσπάθειας αξιοποίησης της εμπειρίας της GEFCO σε πολύπλοκες λύσεις εφοδιαστικής προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων πελατών και να αυξήσει τις δραστηριότητές της με τους υπάρχοντες μέσω cross selling και up-selling των προσφερόμενων υπηρεσιών.

 

• Η εξειδίκευση του Ομίλου εδώ και 69 χρόνια στα automotive logistics συνέχισε να οδηγεί σε ισχυρές πωλήσεις ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics σε “blue-chip” πελάτες σε διάφορους τομείς παγκοσμίως. Για παράδειγμα, η GEFCO άρχισε τις παραδόσεις οχημάτων στη Ρωσία για την Renault-Nissan (που τώρα συμμάχησε με την Mitsubishi Motors). Ο Όμιλος ενίσχυσε τις επιτυχημένες διαδικασίες αποθήκευσης και αλληλουχίας (sequencing) για κορυφαίους προμηθευτές αυτοκινήτων και ΟΕΜs στο Halewood, του Ηνωμένου Βασιλείου. Η GEFCO άνοιξε επίσης μια δεύτερη εγκατάσταση στη Nitra της Σλοβακίας για να εξυπηρετήσει την εταιρία εξοπλισμού αυτοκινήτων της Lear Corporation

 

• Η GEFCO παρουσίασε λύσεις στη Γαλλία και στην Ευρώπη για την Mecachrome, παγκόσμιο ηγέτη στον σχεδιασμό, το engineering, την κατασκευή και τη συναρμολόγηση σύνθετων εξαρτημάτων με ακρίβεια για την αεροπορία και την αυτοκινητοβιομηχανία. Η GEFCO επιλέχθηκε ως ο πρώτος πάροχος εφοδιαστικής (LLP) για τον σχεδιασμό μεταφορικών ροών στη Γαλλία και μεταξύ Γαλλίας, Πορτογαλίας και Μαρόκου.

 

• Στη Βραζιλία, ο όμιλος επιλέχθηκε από την John Deere για την παράδοση γεωργικών μηχανημάτων στη Βραζιλία και σε γειτονικές χώρες (Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία, Χιλή, Παραγουάη, Περού και Ουρουγουάη).

 

• Η GEFCO συνέχισε να υποστηρίζει την Amazon σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες οργανώνοντας την εισερχόμενη συλλογή προμηθευτών καθώς και δραστηριότητες cross-docking, συμπεριλαμβανομένης αυτής της GEFCO Dartford στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

• Η GEFCO δημιούργησε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο αλυσίδας εφοδιασμού για την TEDi, μια εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων ευρείας κατανάλωσης με έδρα τη Γερμανία.

 

• Η GEFCO είχε επίσης επιτυχία στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της για Time Critical Solutions, προσφέροντας ειδικά προσαρμοσμένες υπηρεσίες σε απαιτητικούς πελάτες με επείγουσες ανάγκες σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, η GEFCO μετέφερε εξοπλισμό ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών για τους γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στις πόλεις που φιλοξένησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA 2018 στη Ρωσία, διαχειριζόμενη παράλληλα τελωνειακά θέματα και άλλες τυπικές διατυπώσεις. Στην Αυστραλία, η GEFCO σχεδίασε, δοκίμασε και εφάρμοσε μια μοναδική νέα λύση για τη μεταφορά μηχανών αεροσκαφών σε επιβατικά αεροσκάφη. Από τις αρχές του 2018, έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 40.000 αποστολές κρίσιμης σημασίας για την αυτοκινητοβιομηχανία και άλλες βιομηχανίες.

 

«Η εμπειρία μας στην ολοκληρωμένη εφοδιαστική μάς επιτρέπει να αναπτύξουμε λύσεις σύμφωνα με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας», δήλωσε ο Emmanuel Arnaud, Executive Vice President Sales και Marketing της GEFCO. «Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, συνεχίσαμε να διαφοροποιούμαστε σε ό,τι αφορά την έδρα και τις γεωγραφικές περιοχές των πελατών μας, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση των πωλήσεων στην Κεντρική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Η GEFCO βρίσκεται σε θετική τροχιά και αναμένουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας στη Βόρεια Αφρική μέχρι το τέλος του έτους.»

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2018, ο όμιλος GEFCO πέτυχε κύκλο εργασιών € 2,402 εκατ. αυξημένο κατά 6,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2017. Η αύξηση αυτή περιελάβανε αύξηση κατά 11,6% στους λογαριασμούς Value Key Accounts της GEFCO (διεθνή χαρτοφυλάκια πελατών ολοκληρωμένης εφοδιαστικής) στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, των καταναλωτικών αγαθών, της υγείας και της ενέργειας.

 

Το EBITDA για τους πρώτους έξι μήνες του 2018 ανήλθε σε € 165,4 εκατ. σύμφωνα με το IFRS 16. Εξαιρουμένου του αντίκτυπου του IFRS 16, το EBITDA για την περίοδο ανήλθε σε € 121,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 11,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017.

 

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, τα επαναλαμβανόμενα EBIT έφθασε τα € 94,9 εκατ. κατά την περίοδο αυτή με εφαρμογή του IFRS 16 (εκτός IFRS 16, τα επαναλαμβανόμενα EBIT έφθασαν τα € 93,5 εκατ.).

 

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πετύχει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018”, σχολίασε ο κ. Pavel Ilichev, GEFCO’s Executive Vice-President, Finance & Strategy. Η συνεχιζόμενη βελτίωση της κερδοφορίας μας αντανακλά τη δέσμευση του Ομίλου για αριστεία και μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης της επιχειρησιακής απόδοσης σε ολόκληρο τον οργανισμό».

 

Ο Luc Nadal, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GEFCO επισημαίνει: «Τα θετικά αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν την ικανότητα της GEFCO να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ανάγκες των μακροχρόνιων πελατών μας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η Groupe PSA, ενώ παράλληλα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί αξία σε άλλους τομείς. Το επιχειρηματικό μας μοντέλο και η ισχυρή οικονομική θέση συνεχίζουν να προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες για να επιδιώξουμε μια δυναμική και διαφοροποιημένη αναπτυξιακή στρατηγική».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈγκριση νέας γραμμής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Επόμενο άρθροΞεπερνά τις 40.000 ευρώ η ρευματοκλοπή του Da Capo