Στο ρυθμό των ρίχτερ το νησί της Ζακύνθου, όπου ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2 τα ξημερώματα, με επίκεντρο το μεγάλο ρήγμα στα Στροφάδια και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

 

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα, ενώ καταγράφονται υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο, να υπάρχουν τραυματισμοί, με τον Δήμαρχο του νησιού να σταματάει σήμερα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των υπηρεσιών.

 

Μισή ώρα πριν την εκδήλωση της δόνησης των 6,4 Ρίχτερ  είχε σημειωθεί κι άλλη σεισμική δόνηση, στο ίδιο σημείο, μεγέθους 5,1 βαθμών Ρίχτερ. Περίπου δέκα λεπτά μετά τον κύριο, ακολούθησε μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ. Λίγο μετά τις 3:00 σημειώθηκαν δύο ακόμα μετασεισμοί στο ίδιο σημείο, που είχαν ένταση 4,8 βαθμών Ρίχτερ και ακόμα έναν 4,9 Ρίχτερ. Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα σημειώθηκε ακόμα ένας μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ.

 

H πρώτη εκτίμηση για το σεισμό έγινε από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, που τον «μετρούσε» στα 6,8 Ρίχτερ. Η εκτίνηση αυτή «διορθώθηκε» στην πορεία και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας μιλά για δόνηση της τάξης των 6,4  Ρίχτερ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαράταση 6 μηνών για την περαίωση υπαγωγής αυθαιρέτων
Επόμενο άρθροΚρίσιμες οι ξένες επενδύσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας