Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, 18:53

Την ικανοποίησή του από τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού εξέφρασε ο κόουτς των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας στην Media Day της ομάδας, εν όψει του αυριανού αγώνα της με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, για την πρεμιέρα της Euroleague.

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε τον τίτλο της Euroleague (το 2013 με τους «ερυθρόλευκους» στο Λονδίνο) έκανε ειδική μνεία στην επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο λιμάνι, ενώ υπενθύμισε ότι, λόγω της αγωνιστικής απραξίας για διάστημα έξι μηνών, οι παίκτες όλων των ομάδων δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα έπρεπε.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Έχουμε ευχάριστες σκέψεις. Είμαστε σε ένα περιβάλλον που θέλουμε να είμαστε, μέσα όμως σε δύσκολες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού. Το γεγονός ότι θα παίξουμε στην έδρα μας χωρίς κόσμο δίνει αβαντάζ στον φιλοξενούμενο, αλλά ισχύει για όλους αυτό.

Ταυτόχρονα έχουμε ένα ενδιαφέρον να δούμε σε ποιο επίπεδο ετοιμότητας βρισκόμαστε. Η Ζαλγκίρις πάντως έχει παίξει τρία επίσημα παιχνίδια στη Λίγκα της Λιθουανίας. Θα έπρεπε να παίξουμε περισσότερα παιχνίδια, αλλά λόγω κορονοϊού δεν το καταφέραμε».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι, ο Μπαρτζώκας επισήμανε: «Με βάση τα δεδομένα της αγοράς, θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή δουλειά όσον αφορά στην επιλογή των παικτών. Η βάση μας είναι ότι έχουμε μία ομάδα με κίνητρο.

Δημιουργείται πρόβλημα στην ομοιογένεια λόγω των πολλών αλλαγών. Για παράδειγμα κάναμε 50 λάθη στα φιλικά της Γερμανίας. Ένας αφύσικος αριθμός και πρέπει να τον περιορίσουμε. Να κερδίσουμε αύριο κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Θεωρούμε πως κάναμε μία ομάδα με σχεδόν αλλαγμένη ολόκληρη τη φροντ λάιν. Φέτος έχουμε μαζί με τον Έλις που ήρθε στα μέσα της περσινής σεζόν τρεις καινούριους και άλλους τόσους περιφερειακούς, τέσσερις με τον Λαρεντζάκη. Ο Χαραλαμπόπουλος θα έχει ρόλο, νέος είναι κι αυτός στην ομάδα. Θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα. Ταχύτητα στη σκέψη και τις αντιδράσεις μας».

Για την προσθήκη-επιστροφή του Κώστα Σλούκα, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε: «Είναι ένας παίκτης που έχει ξαναπαίξει στον Ολυμπιακό, με πολλές εικόνες σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Δεν χρειαζόταν να προσαρμοστεί. Θέλω να πω, όμως πως αυτοί οι έξι μήνες αποχής έχουν αφήσει αντίκτυπο στους παίκτες. Όχι μόνο στον Σλούκα, αλλά σε όλους. Νομίζω πως σε 20 ημέρες όλοι οι παίκτες, όλων των ομάδων θα είναι καλύτεροι».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, αναφερόμενος στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» πριν το εναρκτήριο τζάμπολ της Euroleague, επισήμανε: «Ήταν όπως όλες οι προετοιμασίες, κανονική. Η μοναδική διαφορά είναι οι δύσκολες καταστάσεις με τον κορωνοϊό, το γεγονός της απουσίας του κόσμου, όλα όσα περνάμε.

Στο αθλητικό πλαίσιο παραμένουν όλα ίδια. Δουλεύουμε καθημερινά, για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, και ευελπιστούμε με τη βελτίωση να έρθουν και οι νίκες. Πάντα υπάρχει όρεξη και “πείνα”. Εμείς ήμασταν 7-8 χρόνια στην κορυφή. Λογικό είναι να γίνουν κάποια πράγματα να σε πάνε πίσω. Η διοίκηση κι ο κόουτς έκαναν ό,τι καλύτερο, για να είμαστε ανταγωνιστικοί φέτος».

Εν συνεχεία ο πολύπειρος άσος επισήμανε: «Σίγουρα συγκεντρώθηκα και απομονώθηκα, ώστε να φτιάξω το πόδι μου. Δούλεψα πολύ, για να είμαι έτοιμος για τη χρονιά που έρχεται. Η πρόκληση είναι ομαδική, όχι ατομική. Να φτάσουμε, δηλαδή, εκεί που θέλουμε. Να δουλεύουμε σκληρά και να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να παίρνουμε νίκες».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη υπουργών των 5 χωρών πρώτης γραμμής για το προσφυγικό
Επόμενο άρθρο«Στην πρίζα» η χωροθέτηση υποδομών φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα σε όλους τους δήμους της χώρας