Με τη φράση «Προδοσία δεν κάνατε, προδότες δεν είστε, αλλά κάνατε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

 

Ανέφερε δε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός που προσήψε στο κυβερνών κόμμα μομφή για προδοσία, ο ίδιος δηλαδή για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως είναι ένας «απλός κεντροδεξιός». «Φάτε τώρα από τον κ. Καμμένο το “είστε προδότες” για να μάθετε με ποιόν συνεργάζεστε» είπε ο κ. Γεωργιάδης προς τα κυβερνητικά και τα βουλευτικά έδρανα.

 

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε «ψευδές» το επιχείρημα του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, οπότε η Νέα Δημοκρατία είχε καταθέσει πρόταση μομφής, επισημαίνοντας ότι αν ο κ. Καμμένος απέσυρε τότε την εμπιστοσύνη του, δεν θα είχε προλάβει ο κ. Τσίπρας να «κλείσει συμφωνία» με την κ. Παπακώστα και την κ. Κουντουρά θα είχε χάσει την εξουσία και δεν θα «περνούσε» ποτέ η Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε δε ότι το χειρότερο που έκανε ο Πάνος Καμμένος σε αυτή την υπόθεση, είναι ότι όταν στις 11 Ιουλίου έγινε «η πρόσκληση των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία» ως υπουργός Εθνικής Άμυνας έβαλε την υπογραφή του και ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε «είναι δυνατόν να υπογράφει και αυτή η συμφωνία να είναι προδοτική καθόλα;». «Πρόκειται δηλαδή για έναν αληθινό τραγέλαφο που μόνο η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά μπορούσε να προσφέρει στην ελληνικό λαό» είπε.

 

Απαντώντας στις κατηγορίες εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος ότι η ΝΔ είναι ανακόλουθη προς τις πάγιες θέσεις της εξωτερικής της πολιτικής μη ψηφίζοντας το Πρωτόκολλο, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε ότι όλες οι ιστορικές επιλογές της αποδεικνύουν ότι η σημερινή της θέση όχι μόνον δεν έρχεται σε αντίθεση με την ιστορία της, αλλά είναι σε συνέχεια της ιστορίας της.

 

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το επιχείρημα της κυβερνητικής πλευράς ότι «θα πάρουμε τα Σκόπια από την αγκαλιά της Τουρκίας» είναι έωλο διότι -όπως είπε- λόγω της ένταξης της γείτονος στην Συμμαχία οι σχέσεις των δύο χωρών θα γίνουν στενότερες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, εκτίμησε ότι η γείτονα χώρα θα υποστηρίζει τις θέσεις της Τουρκίας και όχι τις ελληνικές θέσεις «γι’ αυτό άλλωστε κι ο πρωθυπουργός τους φρόντισε αμέσως να επισκεφτεί τον πρόεδρο της Τουρκίας για να διαβεβαιώσει την Τουρκία ότι στρατηγικός εταίρος των Σκοπίων παραμένει η Τουρκία κι όχι η Ελλάδα.

 

«Όλες σας λοιπόν, οι ελπίδες είναι απλώς για να δικαιολογήσετε στον εαυτό σας και στον λαό την μεγάλη ζημία που κάνατε στην Ελλάδα» κατέληξε

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑμερικανοί διπλωμάτες τάσσονται κατά του αγωγού North Stream II
Επόμενο άρθροΑρνητικά πρόσημα για τις ευρωαγορές