Αποσύρεται από το σχέδιο διάσωσης της ιταλικής Carige η BlackRock, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει την εύθραυστη κυβέρνηση της Ρώμης πιο κοντά σε μία δαπανηρή, κρατική σανίδα σωτηρίας.

 

Η απόφαση του αμερικανικού κολοσσού διαχείρισης ενεργητικού, η οποία αντανκλά τις ανησυχίες των επενδυτών για το ρευστό πολιτικό περιβάλλον της Ιταλίας, επιβεβαιώθηκε από την Carige ύστερα από σχετικό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

 

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ανακοινώσει επισήμως το λόγο. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, ήταν οι πολιτικές διαμάχες στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού και οι φόβοι ότι αυτός μπορεί να καταρρεύσει ο βασικός παράγοντας, που έκανε την εταιρεία να κάνει πίσω.

 

Βάσει του σχεδίου που στηρίζεται σε κεφαλαιακή ένεση 720 εκατ. ευρώ, ιταλικές τράπεζες θα λάβουν μετοχικό μερίδιο στην Carige μετατρέποντας ένα ομόλογο σε μετοχές. Ωστόσο χρειάζονται και άλλοι επενδυτές.

 

Εάν τελικά δεν βρεθεί λύση με ιδιώτη επενδυτή, η Ιταλία θα προχωρήσει στην τέταρτη μεγάλη τραπεζική διάσωση σε δύο χρόνια. Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει μετοχές έως και 1 δισ. ευρώ της Carige, για την περίπτωση που δεν βρεθούν επενδυτές. Η τράπεζα έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟυδόλως είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υποχωρήσεις
Επόμενο άρθρο3.000 αστυνομικοί για 1.040 «προσκεκλημένους» φιλάθλους