Την εκτίμηση ότι ενέργειες όπως η παρενόχληση από τουρκικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι θα συνεχιστούν από την πλευρά της Άγκυρας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, κάποιοι ανόητοι με δηλώσεις τους δίνουν λαβή στην Άγκυρα η οποία δηλώνει ότι της ανήκει το Αιγαίο και πολλά από τα νησιά μας».

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV ο κ. Λεβέντης ζήτησε από την κυβέρνηση να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις «και να γίνουν κάποιες παραγγελίες σε F35 και φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού».

 

Αναφερόμενος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε μια απόφαση που βρίσκεται απέναντι στα εθνικά συμφέροντα και πρόσθεσε πως «ο Πρωθυπουργός, ο κ. Τράμπ και η κ. Μέρκελ γνώριζαν ότι η Συμφωνία εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν την αποδέχεται». Επανέλαβε παράλληλα το αίτημα της Ένωσης Κεντρώων να διενεργηθεί δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τη Συμφωνία.

 

Ο κ. Λεβέντης άσκησε κριτική στην ΝΔ λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μιλάει μόνο για γλώσσα και ταυτότητα και αφήνει στην άκρη το όνομα της Μακεδονίας, το οποίο παραχώρησε ένας αριστερός Πρωθυπουργός».

 

Για τα «κόκκινα» δάνεια, δήλωσε ότι μπορεί το θέμα αυτό να αποτελέσει και την αφορμή για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές νωρίτερα από τον Οκτώβριο. Όπως υποστήριξε, «η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός σκέφτονται πολύ σοβαρά την μονομερή ενέργεια στο θέμα των ‘κόκκινων’ δανείων για να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το Μέγαρο Μαξίμου».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑεροσκάφος προσγειώθηκε 965 χιλιόμετρα μακριά
Επόμενο άρθροΣυμμετέχει στο πρόγραμμα ενημέρωσης της φέτας ΠΟΠ