Θέμα συζήτησης έχει δημιουργηθεί μετά τη δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες των πολιτικών. Ανάμεσα τους υπάρχει και το όνομα του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος δήλωσε μηδενικό εισόδημα για το έτος 2018.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του Ant1 και μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα στη Φαίη Σκορδά.

Το μεσημέρι, οι δηλώσεις του αυτές, έπεσαν στο τραπέζι της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» και ο Δημήτρης Παπανώτας δεν έκρυψε την αντίθεση του με τα όσα είπε ο Αλέξης Γεωργούλης.

«Από το 2007 πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και Αμερική και γενικότερα στο εξωτερικό. Εδώ και δέκα χρόνια έχω πράσινη κάρτα, άρα έχω μία μόνιμη κατοικία στην Αμερική και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2018, δούλευα στην Αγγλία, εκεί ήταν η βάση μου. Έκανα μία εταιρεία που μπορούσε να τη διαχειριστεί, τα δικά μου δικαιώματα, κάποιος αντί εμού, να υπερασπιστεί τα δικά μου δικαιώματα.

Στην Αγγλία είμαι με το αντίστοιχο ΙΚΑ, όπως και στην Αμερική. Εγώ πληρώνω φόρους στην Αγγλία κανονικά. Η διαφορά στους φόρους μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας δεν είναι τόσο μεγάλη. Δεν θα είχα κανένα όφελος να κάνω δουλειά στην Ελλάδα και να διατηρώ στην Αγγλία την εταιρεία», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Γεωργούλης στο «Πρωινό».

Φανερά ενοχλημένος, ο Δημήτρης Παπανώτας σχολίασε: «Άκουσες ο άνθρωπος τι είπε; Κατεβαίνεις υποψήφιος με ένα αριστερό κόμμα για να εκπροσωπήσεις τον ελληνικό λαό. Κάποιος να τον ενημερώσει ότι εδώ είχαμε δέκα χρόνια κρίση. Κάναμε αμάν να βρούμε… πέντε ευρώ να συνέλθει η χώρα… Και βγαίνει αυτός ο άνθρωπος επίσημα και λέει “όχι ότι κέρδιζα και τίποτα που τα έκανα στην Αγγλία και πλήρωνα φόρους, απλά προτιμούσα, σιγά μην τα αφήσω στην Ελλάδα”.

Ειλικρινά, ένας άνθρωπος δικός του δεν του λέει “μισό λεπτό Αλέξη μου, δεν τα λέμε έτσι αυτά τα πράγματα”. Καταλαβαίνω έναν άνθρωπο που έχει ένα κεφάλαιο και θέλει να υπερασπιστεί τα κέρδη του και κάνε μια δήλωση κάπου που είναι λιγότεροι οι φόροι, είναι το συμφέρον του. Αλλά να μην έχω κανένα συμφέρον, απλά απαξιώνω να το κάνω στην Ελλάδα και πάω και το κάνω στην Αγγλία να πληρώσω τη Βασίλισσα Ελισάβετ καλύτερα. Πες μου τι λογική είναι αυτή;Δικαίωμά του είναι, δεν έχει και κανένα όφελος, όπως μας λέει. Άρα μήπως δεν είχε ενημερωθεί ότι εδώ είχαμε κρίση και ότι χρειαζόμασταν τα χρήματα εδώ; Αν δεν είχαμε την κρίση εδώ, δεν θα με πείραζε. Και με πείραξε επίσης που είναι εκπρόσωπος αριστερού κόμματος και τα λέει αυτά. Αν ήταν εκπρόσωπος μιας άλλης παράταξης, μπορεί και να μην μου έκανε εντύπωση.

Το να λες δημόσια “μην φανταστείτε ότι έχουν καμιά διαφορά οι φόροι που πληρώνω εκεί κι εδώ, τα ίδια θα πλήρωνα κι εδώ κι εκεί, αλλά προτίμησα να τα δώσω στη Βρετανία”, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ο κύριος Γεωργούλης μπορεί να κάνει ότι θέλει με τα οικονομικά του, αλλά είναι άλλο να είσαι εκλεγμένος εκπρόσωπος ενός έθνους και να λες αυτά και είναι αλλιώς να το πω εγώ…», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπανώτας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒούλευμα- “καταπέλτης” για τον ιερέα και τον παππού της
Επόμενο άρθρο«Θέλει τον Ελ Αραμπί η Μπεσίκτας»