Ενισχύθηκε ο χρυσός σήμερα Πέμπτη την ίδια ώρα που το δολάριο σημείωσε πτώση και οι παγκόσμιες αγορές βρέθηκαν υπό κατάρρευση στον απόηχο των αποφάσεων της Fed.

 

Συγκεκριμένα, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 1,03% ή $11,50 στα $1.267 ανά ουγγιά.

 

H Fed αποφάσισε να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 2,25% με 2,5%. Αυτή ήταν η τέταρτη αύξηση φέτος των αμερικανικών επιτοκίων τα οποία βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

 

Η κεντρική τράπεζα πάντως εμφανίστηκε έτοιμη να επιβραδύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος, ανακοινώνοντας ότι περιμένει πλέον δύο αυξήσεις αντί για τρεις που ανέφερε προηγουμένως.

Η υιοθέτηση πιο επιφυλακτικής στάσης από την Fed έρχεται καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες  για τις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας μετά τις συνεχείς αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων και ενώ η παγκόσμια ανάπτυξη δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 0,77%  στα $14,71 ανά ουγγιά έχοντας προηγουμένως βρεθεί στο υψηλότερο σημείο από τις 2 Νοεμβρίου στα $14,84 ανά ουγγιά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο 71% αυξήθηκε το ποσοστό του Ιωάννη Τσουκαρίδη
Επόμενο άρθροΤα ερωτήματα που θα θέσουμε στη ΓΣ της Folli Follie