Σε ανοδικό έδαφος ξεκινούν το Νοέμβριο τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τις μεγάλες απώλειες του Οκτωβρίου, με την εξαίρεση της ιαπωνικής αγοράς εν μέσω ισχυρών πιέσεων στον κλάδο της τηλεφωνίας.

 

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 1% στις 21.687,65 μονάδες με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να σημειώνει βουτιά άνω του 6% μετά την ανακοίνωση της NTT DoCoMo ότι θα μειώσει τις χρεώσεις στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

 

Ο τίτλος της NTT DoCoMo κατρακυλά 14,7%, ενώ από τον ίδιο κλάδο η KDDI σημειώνει βουτιά 16% και η SoftBank Group χάνει 8,1%. Μεγάλες απώλειες 5,6% σημειώνει και ο τίτλος της Panasonic.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,5% με τους προμηθευτές της Apple, Sunny Optical και AAC Tech να σημειώνουν ράλι μετά την παρουσίαση των νέων υπολογιστών και iPads από τον αμερικανικό κολοσσό.

 

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται και τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,2% και τον Shenzhen Composite να κερδίζει 1,1%.

 

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% με τον τίτλο της BHP Billiton να καταγράφει άλμα 2,8% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του να επιστρέψει περίπου $10,4 δισ. στους επενδυτές μέσω επαναγορών και μερισμάτων. Άνοδο 1,05% σημειώνει ο δείκτης NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία.

 

Ο Taiex της Ταϊβάν σημειώνει κέρδη 0,4% μετά τα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε κατά 2,28% το γ΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, επιβραδύνοντας από το προηγούμενο τρίμηνο όταν είχε αναπτυχθεί κατά 3,3%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚινεζική απόβαση στα ακίνητα με δέλεαρ τη Χρυσή Βίζα
Επόμενο άρθροΗ διαδοχή της Μέρκελ, ο Μακρόν και η επανίδρυση της Ευρώπης