Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή την πολιτική αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της θητείας της μετά τις παραιτήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, χθες στον απόηχο της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες σε ένα προσχέδιο συμφωνίας.

 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η χώρα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές καθώς είναι πολύ δύσκολο η Μέι να περάσει τη συμφωνία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

 

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,6%. Η βρετανική λίρα γνώρισε χθες τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες έναντι του ευρώ από τον Οκτώβριο του 2016 μετά το μπαράζ των παραιτήσεων. Το βρετανικό νόμισμα κινείται σταθεροποιητικά έναντι του ευρώ στο 1,1290, ενώ ενισχύεται 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,2828.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα το πρωί η Μέι δεν θέλησε να κάνει ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό της συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι θα ανακοινώσει το όνομα του νέου υπουργού Brexit τις επόμενες ημέρες.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,7% στις 360,96 μονάδες.

 

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,7% στις 11.430,65 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,8% στις 5.077,84 μονάδες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ευρώπη θέλει «αίμα και δάκρυα» από την Ιταλία
Επόμενο άρθροΤιμάμε το Πολυτεχνείο αναλαμβάνοντας το δικό μας χρέος