Σημαντικά κέρδη καταγράφει αυτήν την ώρα η Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,17% στις 24.838 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,09% στις 7.150 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,92% στις 2.666 μονάδες.

 

Θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται κατά 0,61%. Πάντως οι μετοχές παγκοσμίως οδεύουν προς την πρώτη πτωτική εβδομάδα έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές.

 

Στο ταμπλό, τεχνολογίες και τράπεζες καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 2%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Intel υποχωρεί 6%, μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και την υποβάθμιση του outlook.

 

Άνοδο 3% σημειώνει η μετοχή της Starbucks. H μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

 

Απώλειες 3% καταγράφει η μετοχή της Colgate. Τα κέρδη της εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων ήταν πιο χαμηλά από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, αν και τα έσοδα διαμορφώθηκαν υψηλότερα.

 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,4% στα 53,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 1,76% στα 15,575 δολάρια ανά ουγγιά.

 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1368 δολ./ευρώ.

 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,73%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέα εποχή για τον λαό μας
Επόμενο άρθροΝέος διευθύνων σύμβουλος στη Folli Follie o Αναστάσιος Φράγκου