Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας με αντικείμενο την έγκριση μελέτης που απομένει για να ανοίξει ο δρόμος για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και βιλών στην έκταση Ερημίτης στην περιοχή της Κασσιώπης.

Κάτοικοι, φορείς αλλά και η Αυτοδιοίκηση με αποφάσεις των συμβουλίων της τα περασμένα χρόνια αντιδρούν, σε μία υπόθεση που έχει διχάσει τόσο την τοπική κοινωνία όσο και τους πολιτικούς φορείς του νησιού.

Μετά από μία έντονη συζήτηση, το θέμα αναβλήθηκε καθώς θα ζητηθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας να λάβει υπ΄ όψιν της νέα στοιχεία και να κάνει νέα εισήγηση για τη μελέτη.

Ωστόσο, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει προειδοποιήσει τη δημιοτική αρχή με δηλώσεις του ότι δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να μπλοκάρει μία επένδυση για απολύτως τυπικούς λόγους.

Στην αρχή της συνεδρίασης δημιουργήθηκε ένταση εξαιτίας της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων αλλά και συνεργείων της πυροσβεστικής και της ΔΕΗ. Οι αστυνομικές δυνάμεις φαίνεται ότι είχαν κληθεί από τον πρόεδρο του σώματος Κώστα Γρηγορόπουλο, την αποχώρηση του οποίου ζήτησε από το προεδρείο ο  Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης, πράγμα που συνέβη.

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/02/2020-02-04-ΕΡΗΜΙΤΗΣ-ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ.mp3

 

Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος ο οποίος αναφέρθηκε στις διαδικασίες που είχε προβεί η αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ζητήσει την προστασία της περιοχής.

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/02/2020-02-04-ΕΡΗΜΙΤΗΣ-ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ.mp3

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της NCH Capital παρευρέθηκε στη συνεδρίαση υποστηρίζοντας ότι η εταιρία του έχει ακολουθήσει όλους τους νόμους και τις συμβάσεις και δεν θα υπάρξει καταστροφή του περιβάλλοντος ενώ, αντίθετα, οι εκπρόσωποι των φορέων των κατοίκων της περιοχής υποστηρίζουν ότι ο Ερημίτης είναι μία από τις τελευταίες παρθένες και περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της Κέρκυρας.

 

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/02/2020-02-04-ΕΡΗΜΙΤΗΣ-ΣΑΝΤΗΣ.mp3

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣ. Πέτσας: Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών – Έλεγχος στις ΜΚΟ
Επόμενο άρθροΣε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων-Άλλη μια Ελληνίδα επιστρέφει απόψε (video)