Στις 19-22 Ιουνίου 2019 πραγματοποιείται στη Κέρκυρα, στην Ιόνο Ακαδημία,

Ξεκινούν σήμερα στην Ιόνιο Ακαδημία, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροφυσικής και Κοσμολογίας με τίτλο: «Υπερμεγέθεις Μελανές Οπές: Περιβάλλον και Εξέλιξη».

Επικεφαλής της οργάνωσης του Συνεδρίου που θα ολοκληρωθεί  το Σάββατο είναι ο Δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  Ιωάννης Γεωργαντόπουλος, η αγάπη του οποίου για την Κέρκυρα τον ενέπνευσε να πραγματοποιήσει το σημαντικό αυτό συνέδριο στο νησί μας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, θα δοθεί ομιλία (στα ελληνικά) για το ευρύ κοινό του νησιού από τον Δ/ντη του Αστεροσκοπείου Αθηνών καθ. Μανώλη Πλειώνη με θέμα: «Σύγχρονες απόψεις για την Γέννηση και την Εξέλιξη του Σύμπαντος», την Παρασκευή 21/06 και ώρα 20:30 στην αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας. Η προσέλευση είναι ελεύθερη για το κοινό. Μετά το πέρας της ομιλίας θα διοργανωθεί παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας, στο χώρο δίπλα στο Ακταίον (πάνω απο ΝΑΟΚ).
Παράλληλα, στο χώρο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση αστροφωτογραφίας της Ομάδας Παρατήρησης και Αστροφωτογραφίας της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας.

Ακούμε το μέλος της Αστονομικής Εταιρείας και ερευνήτρια του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Φιόρη Μεταλληνού.


Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκαν 5.580.000 για το κολυμβητήριο της ομόνοιας