Άφαντοι παραμένουν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας σε βίλα στην θέση Κανούλι της περιοχής του Χαλικούνα, με τις αρχές να εκτιμούν πως το διπλό φονικό αποτελεί συνέχεια ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ συμμοριών της Μαφίας του Μαυροβουνίου.

Οι δύο άνδρες δολοφονήθηκαν με ριπή από καλάσνικοφ και βρέθηκαν σε λίμνη αίματος σε αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο προαύλιο της βίλας από αστυνομικούς, όταν ειδοποιήθηκαν από εργαζόμενο της βίλας όταν πήγε για να εργαστεί στο χώρο και είδε τα πτώματα. Η βίλα βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο με ελάχιστα άλλα σπίτια, ωστόσο σε δύο από αυτά κατοικούσαν άλλες οικογένειες τουριστών που δεν αντιλήφθηκαν οτιδήποτε σχετικό με τη δολοφονία. Δολοφονημένοι είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Ούτσικε του Μαυροβουνίου. Η εγκληματική οργάνωση στην οποία φέρονται πως άνηκαν, ήταν γνωστή  στην αστυνομία του Μαυροβουνίου για πολλά χρόνια. Δημοσιεύματα του Τύπου του Μαυροβουνίου φέρουν τον Κοζάρ ως επικεφαλής εγκληματικής συμμορίας που ανήκει στην οικογένεια Μαφίας Σκαλτζάρσκι. Πρόκειται για την ίδια συμμορία, δύο μέλη της οποίας είχαν δολοφονηθεί πριν από ενάμισι χρόνο, στις 20/1/2019 στα Βλάχικα της Βάρης μέσα σε γεμάτη ταβέρνα και μπροστά στις οικογένειές τους.

Και για τα δύο θύματα είχαν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης ενώ στη χώρα μας είχαν μπει με πλαστά διαβατήρια Σλοβενίας και είχαν ενοικιάσει την πολυτελή βίλα για τρεις μήνες, προφανώς προκειμένου να κρυφτούν. Ο Κοζάρ ήταν καταζητούμενος για σειρά δολοφονιών ενώ ο Χάτζιτς ήταν ύποπτος για δολοφονία άλλου στελέχους της Μαφίας στο Βελιγράδι της Σερβίας. Η δράση της εγκληματικής συμμορίας στην οποία άνηκαν θεωρείται ότι έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε πολλές βαλκανικές χώρες. Και οι δύο αναζητούνταν από τις αρχές της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροθεσμία για τις 8/9 για να απολογηθεί πήρε ο Ηλίας Ψινάκης
Επόμενο άρθροΑγία Σοφία: Αντιδρά η εκκλησιαστική και επιστημονική κοινότητα στην μετατροπή της σε τζαμί (video)