Στην Κέρκυρα κατέπλευσε σήμερα το πρωί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μετά την καραντίνα που επέβαλε η πανδημία, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του με ενδιάμεσους σταθμούς στο Ηράκλειο και τον Πειραιά. Στο πλοίο είχαν ληφθεί τα μέτρα προστασίας που επιβάλουν τα πρωτόκολλα για τον covid19 ενώ οι επαγγελματίες του τουρισμού ευελπιστούν ότι εκκινούν και πάλι οι μηχανές του τουρισμού κρουαζιέρας.

O κατάπλους του Mein Schiff 6, της ναυαρχίδας της TUI, γέμισε αισιοδοξία τους επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι είδαν να καταρρακώνεται φέτος ένα ιδιαίτερα εξελισσόμενο είδος ειδικού τουρισμού όπως αυτό της κρουαζιέρας. Πάνω από 500 τέτοιες αφίξεις θα είχαν καταγραφεί στην Κέρκυρα φέτος το καλοκαίρι αν ο κορονοϊός δεν είχε κάνει την εμφάνισή του.

Στο πλοίο επέβαιναν 700 επιβάτες με υγειονομικό όριο τους 1520 αν και η χωρητικότητα του ξεπερνά τους 2500. Για να γίνει πιο ελκυστική η πρώτη κρουαζιέρα, οι πελάτες του πλοίου θα έχουν το bonus της συναυλίας της διάσημης ελληνο-γερμανίδας τραγουδίστριας Βίκυ Λέανδρος, η οποία κατάγεται από την Κέρκυρα.

Τα αυστηρά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας επέβαλαν στους επιβάτες να μεταβούν με ναυλωμένα λεωφορεία στον προορισμό της εκδρομής τους ώστε να μην έλθουν σε επαφή με άλλους επισκέπτες του νησιού.  Οι Κερκυραίοι καταστηματάρχες έχουν εκφράσει τη δυσπιστία τους για την αυστηρά οριοθετημένη έξοδο επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια η οποία στερεί από την τοπική αγορά την επαφή μαζί τους. Φοβούνται μάλιστα μήπως τα μέτρα αυτά αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα ακολουθώντας τη μέθοδο all inclusive μεγάλων ξενοδοχείων. Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας από την άλλη, θεωρεί αυτήν την δοκιμή της κρουαζιέρας, ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρουν και πάλι εμπρός οι μηχανές του τουρισμού κρουαζιέρας.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΉπιες πτωτικές τάσεις στο άνοιγμα
Επόμενο άρθροΠεριοδεία της υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη σε Ρόδο, Σύμη και Καστελλόριζο