Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εφιστά την προσοχή των δημοτών του επειδή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα φθορών στις παιδικές χαρές δημιουργούν άμεσο κίνδυνο για τα παιδιά, όσο και αν οι υπηρεσίες του Δήμου ελέγχουν τις εγκαταστάσεις.

Επιδημία βανδαλισμών παιδικών χαρών και στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου και είναι απορίας άξιο πως σκέφτονται εκείνοι που κάνουν αυτές τις πράξεις και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα παιδιά. Άλλο πράγμα είναι να γίνει μια εμφανή ζημιά που αναγκάζει τα παιδιά να μην πλησιάσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι και άλλο να αφαιρεθεί ένας πείρος ή ένα παξιμάδι που δύσκολα εντοπίζεται με συνέπεια να μπορεί να προκληθεί μέχρι και θανατηφόρο δυστύχημα.

Mε αφορμή τα συχνά και επαναλαμβανόμενα φαινόμενα φθορών, βανδαλισμών, καταστροφών, καθώς και κλοπής οργάνων, εξοπλισμού ασφαλείας και εξαρτημάτων από τις παιδικές χαρές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σε βαθμό ιδιαίτερης επικινδυνότητας για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που παίζουν και ψυχαγωγούνται σε αυτούς τους χώρους, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει ότι διενεργούνται καθημερινοί έλεγχοι και αυτοψίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, στο πλαίσιο των απαραίτητων διατάξεων ασφαλείας και πιστοποίησης των χώρων.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, παράλληλα, εφιστά την προσοχή των γονέων και των συνοδών των παιδιών, καθώς το τελευταίο διάστημα, καταγράφονται με συχνότητα και ιδιαίτερη ένταση τα κάτωθι:

1. Αφαίρεση κοχλιών και πείρων συγκράτησης περιμετρικών προστατευτικών στηριγμάτων υψηλών παιχνιδιών που πιθανό ατύχημα θα γίνει από μεγάλο ύψος πτώσης

2. Καταστροφή στοιχείων θεμελίωσης εξοπλισμών

3. Στοχευμένη τοποθέτηση αιχμηρών εξαρτημάτων ή αντικειμένων σε όργανα ιδιαίτερα σε μη ορατές ζώνες ολίσθησης αυτών (τούνελ)

4. Αφαίρεση προστατευτικών παρεμβυσμάτων από προεξέχοντες κοχλίες

5. Καταστροφή, βανδαλισμός των οργάνων

6. Παραβίαση εισόδων στις περιμετρικές περιφράξεις αυτών

Ο δήμος αναφέρει πως τηρείται φάκελος συντήρησης, καταρτίζεται και εφαρμόζεται πρόγραμμα τακτικής συντήρησης του εξοπλισμού και των επιφανειών πτώσης και εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφαλείας σε μόνιμη βάση ενώ τηρείται και βιβλίο συμβάντων.

Παρόλα αυτά ορθώς προτρέπει τους πολίτες και προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα ατυχήματα,  να ειδοποιούν άμεσα τον Δήμο σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους οτιδήποτε σχετικό.

H Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου καθιστά σαφές, τέλος, ότι δεν ανέχεται βανδαλισμούς και καταστροφές δημόσιας περιουσίας. Υποβάλλονται μηνύσεις κατ’ αγνώστων και είναι δεδομένο ότι αναζητούνται οι δολιοφθορείς, με σκοπό να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτη Θεσσαλονίκη ο Αραούχο, πιέζει για να παίξει με τον Άρη!
Επόμενο άρθροΟ Κέβιν Σπέισι επιστρέφει στα πλατό σε πρωταγωνιστικό ρόλο